Çapkın uyardı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, herkesin kışkırtmalar konusunda çok dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 15.12.2009 - 14:19
Abone Ol google-news

Çapkın, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in ziyaretinin ardından basın mensuplarının son günlerde İstanbul'da meydana gelen olaylara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Toplumun kışkırtmalar konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Çapkın, şunları kaydetti:
''Görevli ya da vatandaş, hepimiz kışkırtmalar konusunda çok dikkatli olmamız lazım. Kışkırtmalarla ilgili sözü yakınımızda, çok iyi tanıdığımız birisi söylese bile onu haksız çıkarmalıyız. Hepimiz birbirimizi sevmeliyiz. Gün, birlik ve beraberlik günü. Polisimiz de aynı anlayışla çalışıyor.''

Çapkın, polisin olay çıkmadan önlemek ve gerektiğinde zor kullanmak görevi bulunduğunu dile getirerek, ''Ama yapmaya çalıştığımız şey, her halükarda orada bulunmak. Bu konuda hassas olmaya çalışıyoruz. Hepimiz kışkırtmalara kapalı olmalıyız'' dedi.

Hüseyin Çapkın, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün düzenlediği ''dolandırıcılık'' operasyonu ile ilgili bir soru üzerine de operasyonun 12 ili kapsadığını söyledi.

Operasyonun, hastanelerle ilgili ihale yolsuzluğuna ilişkin bir çalışma olduğunu ifade eden Çapkın, hedeflerinin 82 kişi olduğunu ancak şu anda 64 kişinin gözaltında bulunduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler