Çarpıcı itiraf: "Melo'yu oyuncular istemedi"

Galatasaray'ın eski futbol şube sorumlusu Cüneyt Tanman, “Hamza hocadan önce futbolcular ve menajerleri bana gelip ‘Melo gitmeli’ dedi. Zaten Başkan ve yönetim de kalmasından yana değildi” diye konuştu.

Yayınlanma: 20.12.2015 - 14:51
Abone Ol google-news

Felipe Melo, Galatasaray’dan ayrılalı 3.5 ay olmasına rağmen gündemden düşmüyor. Başkan Dursun Özbek, “Hamza hoca Felipe Melo’nun kalmasını istemedi” ifadesini kullanınca yeni bir tartışma alevlendi. Fakat tartışmalara son noktayı Cüneyt Tanman Bugün Gazetesi'nde yazdığı köşesinde koydu.

İşte Tanman’ın ağzından Melo’nun takımdan ayrılmasının öyküsü:

Herkes mutlu oldu

Melo’nun Galatasaray'da kalma ihtimali sıfırdı. Kalmasını kimse de istemiyordu açıkçası. 1 yıl sözleşmesi kalmış ve sırf zorunluluktan dolayı kalacak bir oyuncunun takımın ahengini bozacağını düşünüyorlardı. Yeni yönetim olarak Melo’nun gerekli olduğunu düşünüyorduk ama oyuncunun gitmekteki kararlılığı, Hamza hocanın da kalmaması yönündeki görüşü önemliydi tabii. Melo'nun takımdan ayrılması herkesi mutlu edecekti, biz de politikamızı buna göre şekillendirdik. Zaten Hamza hocanın Melo ile kararından önce futbolcular ve menajerleri bana geldi. Melo’yu takımda istemediklerini açık şekilde söylediler. Hatta kamp kadrosuna alınması bile takımda huzursuzluk oluşturmuştu.

Kafasına koymuştu

Ardından Melo’nun menajeri bize ayrılık kararı aldıklarını çok net şekilde söyledi. Biz de bu saatten sonra Galatasaray'ın zarar görmemesi, Melo’nun bedeva gitmemesi için uğraştık. İnter bize 7-8 tane takasta oyuncu önerdi. Ancak Hamza hoca bunların hiçbirini kabul etmedi. Sonuç olarak şunu çok net olarak söyleyebilirim; futbolcular da hoca da kalmasını isteseydi bile Melo, Inter’e gitmeyi kafasına koymuştu.

İnter’den ciddi bir para alınması bence başarılı bir operasyon oldu. Ancak başarısızlık, alternatifinin bulunamamasıydı. Hamza hocanın Rodriguez ve Cem’e bel bağlaması bugün yaşanan kaosta çok önemli bir faktördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler