Carvalhal: Sorumluluk bende

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Samsunspor yenilgisinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 01.04.2012 - 17:00
Abone Ol google-news

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, zor bir gün geçirdiklerini söyledi.

Carvalhal, Samsunspor yenilgisinin ardından düzenlediği basın toplantısında, kendileri için zor bir günün yaşandığını belirterek, ''Çünkü bir hafta boyunca takımı bu maça hazırladık. Bu sabah Ernst yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kadrodan çıkmak zorunda kaldı. O nedenle oyun düzenimizi değiştirmek zorunda kaldık. Mustafa da maçtan önce son kez kendisini test etti. Ancak ağrıları nedeniyle oynayamadı. Burak da devre arasında sakatlandı'' dedi.

Samsunspor karşısında yakaladıkları birçok pozisyon olduğunu kaydeden Portekizli teknik adam, ''Böyle maçlarda ilk golü atmak çok önemli. İlk yarı boyunca birçok pozisyon bulduk. Bunları değerlendirseydik farklı olacaktı. Ancak bir takım çok uğraşır, pozisyon bulur gol atamaz. Diğer takım gelir tek pozisyonda golü bulur'' diye konuştu.


''Sorumluluk bende''

Carvalhal, alınan kötü sonuçlar sonrası bir özeleştiri yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

''Taktik, dinamikle gelişen bir sonuçtur. Dinamikler maç içinde bulduğunuz pozisyonlardır. Gol pozisyonları bulup atamıyorsanız bu olabilir. Pozisyon bulamasak, kaleye gidemesek ben de özeleştiri yaparım. Kaleye gidiyoruz, ancak golle bitiremiyoruz. Bu kadar pozisyon bulduktan sonra bitirmek zorundayız.''

Carlos Carvalhal, ''Beşiktaş ne zaman kazanacak. Geleceği hakkında ne düşünüyor'' sorusu üzerine, ''İlk yarı çok pozisyon bulduk. Birçok pozisyona girdik. Bunları bulmak önemli. Sonuçta pozisyonları golle bitirmeniz lazım. Atamıyorsanız kendi ayağınıza basmış olursunuz. Her şeyin sorumluluğu bende. Pozisyon bulamasak da sorumluluk bende, gol atamasak da sorumluluk bende, gol yersek de bende. Ama pozisyonlar buluyoruz. Bu bakımdan yapılacak kritik yok. Geleceğim konusunda ise salı günü takımın antrenmanı var. Geleceğimle ilgili onu düşünüyorum'' diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, son haftalarda alınan sonuçlar sonrası Süper Final öncesinde kaygılanıp kaygılanmadığı yönündeki soruyu ise ''Süper Final'i garantilemeden önce de bu bana sorulmuştu. Süper Final'e katılıp katılamamak yönünde korkum olup olmadığı sorulmuştu. Biz 3 hafta öncesinde bunu garantilemiştik. Bundan sonra yapmamız gereken pozisyonları sonuçlandırmak. Takımı daha iyi seviyeye getirmek için uğraşıyoruz'' diye yanıt verdi.

Carlos Carvalhal, Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise maçta adeta futbolun 'atamayana atarlar' kuralının işlediğini ifade ederken, oyundan çıkmak zorunda kalan Quaresma'nın durumunun fazla önemli olmadığını düşündüğünü, sakatlığı bulunan İsmail'in tedavisinde ise son safhaya gelindiğini ve önümüzdeki karşılaşmada takımdaki yerini alacağını sandığını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler