Cavcav yeniden yollara düşüyor

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Malmö takımın teknik direktörü Rikard Norling ile görüşmek için yarın İsveç'e gidecek.

Yayınlanma: 12.05.2013 - 12:51
Abone Ol google-news

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, önümüzdeki sezondan itibaren Fuat Çapa ile çalışmayacaklarını açıklamasının ardından teknik direktör arayışlarına hız verdi. Cavcav, uzun bir aradan sonra transfer çalışmasını yeniden kendisi yürütecek.

En son 2007 yılında futbolcular Sandro ve Tozo'yu Ankara'ya getirmek için yurt dışına çıkan Cavcav, 6 yıl sonra bu sefer yeni teknik direktörü belirlemek için iş başında olacak.

Deneyimli başkan, genel menajer Cem Onuk ve kulüp tercümanı ile Norling ile görüşmelerde bulunmak için yarın İsveç'e hareket edecek.

Cavcav'ın bu transfer görüşmelerini kendisinin yürütmesinde, İsveçli teknik adamın genç futbolculara önem vermesinin büyük rol oynadığı belirtildi.

 

Rikard Norling

Teknik direktörlük kariyerine henüz 22 yaşındayken İsveç'in Brommapojkarna genç takımında başlayan Rikard Norling, 1994'te amatör ligdeki Bele takımını üst lige taşımayı başardı.

Daha sonra AIK Stockholm genç takımını yöneten Norling, 1998'de aynı kulüpte teknik direktör yardımcısı olarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Norling, 2002'de İsveç 3. Ligi'ndeki Vasby'de başarılı 2 sezon geçirmesinin ardından GIF Sundsvall takımının teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

Bu sefer şampiyonluktan alt lige kadar düşen AIK Stockholm'un teknik direktörlüğüne getirilen Norling, takımını tekrar 1. Lig'e çıkardı. AIK Stockholm'un başında 3 sezon geçirdikten sonra teknik direktörlük kariyerine 2. Lig'deki Assyriska'da devam eden Norling, ilk sezonunda kulübünü 4. sıraya taşırken sonraki yılı şampiyon tamamladı ve takımı 1. lige yükseldi.

41 yaşındaki teknik adam, İsveç'in köklü takımı Malmö'nün başındaki görevine 3 sezondur devam ediyor. Malmö, bu sezon oynadığı 7 maçta 15 puan toplayarak ikinci sırada bulunuyor. Norling, Gençlerbirliği ile anlaşması durumunda ilk yurt dışı deneyimini yaşayacak.

 

Yerlilerde Diyadin bir adım önde

Başkent temsilcisinde, yerli teknik direktörler arasında ise Metin Diyadin ismi ön plana çıkıyor. Türk teknik adamlarla görüşmeleri yürüten Gençlerbirliği Genel Menajeri Onuk'un, Diyadin ile bir araya geldiği ve ikili görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi.

Diyadin, Kasımpaşa'yı play-off'ların ardından 2011-2012 sezonunda Süper Lig'e çıkardı. İstanbul ekibi, 2012-2013 sezonunda 5. haftanın ardından 3 galibiyet, 2 yenilgi alan Diyadin ile yollarını ayırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler