"Çay ve keke tahammül edemiyoruz"

Diyanet İşleri bir kadının kocasına çay ve kek taşıdığı kamu spotuna tepkilere pek kızmış. “Bir kadın kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş. Buna tahammül edemiyorlar” demiş.

Yayınlanma: 13.11.2019 - 14:48
Abone Ol google-news

Doğrudur. Tahammül edemiyoruz…

* Her gün bir kadının katledilmesine, kız çocuklarının evlendirilmesine, taciz ve tecavüzün adilce cezalandırılmamasına ve sizin tüm bunlara sessiz kalmanıza tahammül edemiyoruz. 

* Aile bağları bahanesiyle kadının aile içindeki hiyerarşinin en dibine atılmasına, hizmetçi olarak görülmesine, okumasının ve çalışmasının engellenmesine tahammül edemiyoruz. 

* Zeki, yetenekli, okumaya hevesli kız çocuklarına ‘kocasına çay ve kek getirme’ misyonu dışında hayal ve seçenek sunmayan propagandalarınıza tahammül edemiyoruz. 

* Diyanet’in 2020 yılı için bütçesinin 11.5 milyar TL olmasına ve üç yıl için size yaklaşık 37 milyar TL ödenek ayrılmasına tahammül edemiyoruz.

* Temsil ettiğiniz sistemin sadece erkeklerin çıkarı, refahı ve iktidarı için işlemesine ve çarkların biz kadınları ezmesine tahammül edemiyoruz. 

* Medeniyet dediğiniz Ortaçağ hassasiyetlerinizin bizi zincirlemeye, sınırlamaya ve şekillendirmeye kalkmasına tahammül edemiyoruz. 

* Din, örf, adet ve gelenekler adına toplumsal cinsiyet eşitliğinin altının oyulmasına, haklarımızın sistematik biçimde elimizden alınmasına tahammül edemiyoruz. 

* Kadınlara karşı hak ihlallerinden söz ettiğimizde karşımıza ‘kadın-erkek eşit değildir, görevleri farklıdır’ zırvasıyla çıkmanıza tahammül edemiyoruz. 

* Diyanet’in çıkıp bize kadının yeri, erkeğin rolü, aile yapısı, gelenek ve görenekleri öğretme hakkını kendinde görmesine tahammül edemiyoruz. 

* Kadınlığın ne olması gerektiğini, oturduğunuz erkek makam koltuklarından bize parmak sallayarak açıklamaya yeltenmenize tahammül edemiyoruz. 

* Bu ülkenin aydın kadınlarının size hiçbir koşulda tahammül etmeyecek olmasına tahammül edememenize tahammül edemiyoruz.  

* Mesele çay ve kek değil. Hiç olmadı. Bunu hâlâ anlamamanıza tahammül edemiyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler