"Çeçenistan terörü tamamen unutacak"

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, cumhuriyetin "terörizm ve aşırıcılık" kavramlarını yakında tamamen unutacağını söyledi.

Yayınlanma: 28.10.2009 - 17:45
Abone Ol google-news

Rus haber ajansı İtar-Tass, Kadirov'un bugün genç gazetecilerle görüşmesinde yaptığı açıklamada, bu kavramların güvenlik güçlerinin "yiğitliği, anavatanlarına yönelik aşkları ve yetenekleri" sayesinde yakında tamamen unutulacağını kaydetti.

Kadirov, güvenlik güçlerinin Çeçenistan'daki yasa dışı silahlı çetelerin "kalıntılarını" etkili operasyonlarla temizlemeyi planladığını belirterek, "Strateji ve taktikler son derece iyi şekilde yürütülüyor ve eşkıyaların temizlenmesi raporları da buna bağlı olarak düzenli şekilde geliyor. Çeçenistan halkının terörizm ve aşırıcılık konusunu yakında tamamen unutacağına eminim" diye konuştu.

"Vahabilere ve teröristlere karşı mücadeleyi güçlendirmeliyiz" ifadesini kullanan Kadirov, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Onları ikna etmeye çalışma ve onlarla görüşmenin bir yararı yok. Onlara silahlarını teslim edip barışçıl hayata dönmeleri için birden fazla çağrıda bulunduk. Onları affettik ve onlarla görüşmelerde bulunduk. 7 binden fazla kişi seçtikleri yolun yanlış olduğu kararına vararak barışçıl hayata döndü. Kentleri ve köyleri restore ettik. Şu anda modern bir cumhuriyet inşa ediyoruz. Dağlarda kalıp insanları terörize edenlerin imha edilmekten başka seçenekleri yok. Onlarla bir görüşme olamaz. 2003 yılında yapılan referandumda halkımız Rusya içinde kalmayı tercih etti."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler