CelloPianoDuo ve Ezgi Saydam konseri

Pera Müzesi, klasik müziğin özü olarak kabul edilen Oda Müziği Konserlerine Mart ayında da devam ediyor. CelloPianoDuo Ezgi Saydam ile 15 Mart Perşembe akşamı 20:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda izleyicileriyle buluşacak.

CelloPianoDuo ve Ezgi Saydam konseri
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.03.2012 - 21:50

Viyolonsel-piyano ikilisi olarak renkli programları, özgün yorumları, akademik birikimleriyle nitelikli konserlere imza atan Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu çalışmalarına 1998 yılında başladılar. İkili, İtalya ve Almanya’da uluslararası müzik akademilerinde viyolonselist Frieder Berthold, Niels Ullner ve piyanist Carlo Levi Minzi, Ratko Delorko, Paul Trein, Carl Ponten gibi sanatçılar ile çalışma olanağı buldu.

Ezgi Saydam ve CelloPianoDuo yarın akşam Pera Müzesi’nin nezih atmosferinde verecekleri konserde D. Gabrielli, G. Faure , P. Çaykovski, E. Granados, C.W. Gluck ve J. Brahms’ın eserlerini yorumlayacaklar.

Ezgi Saydam (Mezzo Soprano)

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan Prof. Yıldız Dağdelen ve Prof. Güzin Gürel ile çalışarak mezun oldu. Salzburg Mozarteum'da Prof. Hanna Ludwig, Viyana'da Carol Byers ve James Pearson ile çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi "müzik yöneticiliği" bölümünde Master Derecesini Ateş Orga ile tamamladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarın da Sanatta Yeterlik çalışmasını bitirdi. 1995’de İstanbul Barok topluluğu ile Henry Purcell'in Dido ve Aeneas operasında rol aldı. 25.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde, L. van Beethoven’in halk şarkılarını seslendirdi. F. Schubert'in 200. doğum yılında babası piyanist Prof. Ergican Saydam eşliğinde Avusturya Kültür Enstitüsü’nde "Schubertiade" yaptı. Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de konserler verdi. 2000-2001 sezonunda Londra'da St. John's Smith Square konser salonunda da L. van Beethoven'ın İskoç Şarkılarını seslendirdi ve CD kaydını gerçekleştirdi. Aynı sezonda İstanbul'da Kamran İnce'nin "In white" adlı eserinde yer aldı. 2002-2003 sezonunda çalışmalarına ve konserlerine Viyana'da devam etti. 2004’de Viyana'da W.A.Mozart’ın “Cosi Fan Tutte” operasında Dorabella rolünü oynadı; İngiltere’de Uluslararası Ripon Müzik Festivali'nde şef Janusz yönetimindeki Manchester Camerata orkestrası ve Leeds Filarmoni Korosu'nun eşlik ettiği Beethoven’ın 9. Senfonisi'ni ve İstanbul’da Clara Schumann’ın liedleri (Op.13 Sechs Lieder) seslendirdi. 2005’de Mısır’da Kahire ve İskenderiye operasında ardından Londra da konserlerine devam etti. 34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivalinde piyanist Kamerhan Turan eşliğinde resital verdi. Aynı ismi taşıyan ilk solo şarkı albümünü CD olarak yayınladı. 2008’de Brüksel Konservatuarına ve Köln - Bergisch Gladbach’a şan resitali vermek üzere davet edildi. 2010’da Eskişehir Senfoni Orkestrası tarafından yeni yıl konserlerine solist olarak davet edildi. 2011’de Köln-Bergisch Gladbach Türk-Alman Dostluk derneğinin 50. kuruluş yıldönümüne davet edildi.
 
 
Dilbağ Tokay (Viyolonsel)
 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Reşit Erzin’le başladığı viyolonsel eğitimini, 2008 yılında yine aynı konservatuvarın Sanatta Yeterlik programından mezun olarak tamamladı. Çeşitli uzmanlık kurslarında Mikhail Khomitzer, Niels Ullner, Frieder Berthold ve Alexander Rudin ile çalışan Tokay, şimdiye dek yurtiçinde pek çok şehirde ve İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Pakistan, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde; solo, piyanolu, oda müziği ve orkestra eşliğinde konserler verdi. Ayrıca ECUME kapsamında Suriye’de Şam’da ve İstanbul’da Pera Uluslararası Müzik Festivali çerçevesinde masterclass’lar verdi. Bulgaristan’da Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması’na jüri üyesi olarak davet edildi. Borusan İstanbul Filarmoni ve Camerata Saygun gibi orkestralarında görev aldı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim vermekte olan Dilbağ Tokay’ın eğitmen olarak aldığı ödüller arasında, 2006 yılında Hırvatistan da 6. Uluslararası Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması’nda “En Başarılı Hoca Ödülü” , 2007 yılında Bulgaristan’da 7. Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması’nda “Yüksek Eğitmen Ödülü”, 2007 yılında Italya’da 17. Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması’nda “Hocalık Erdem Ödülü”, 2010 yılında ise Andante Dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Müzik Eğitmeni” ödülleri yer almaktadır.
 
 
Emine Serdaroğlu (Piyano)

Piyano eğitimine Prof. Ersin Onay ile başladı, Fuat Türkay ve Prof. Cana Gürmen ile devam etti. Illinois Wesleyan Üniversitesi Müzik Bölümü’ne burslu olarak kabul edildi ve lisans eğitimi süresince piyano çalışmalarını Prof. Dr. Mark Hansen ile sürürdü. Yüksek derece ile mezun olduktan sonra, Austin Texas Üniversitesi’nde Prof. Dr. William Race ile piyano ve piyano pedagojisi dallarında yüksek lisans yaptı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Müzikoloji Bölümü’nde PhD çalışmalarını tamamladı ve Dr. ünvanını kazandı. Lala Margulis, Igor Kipnis, Rita Sloan, Ratko Derlorko ve Andrey Diev gibi eğitmen ve yorumcular ile çalışma fırsatı buldu. Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, Almanya, İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ta resitaller verdi. Birçok Türk ve yabancı sanatçı ile eşlik ve oda müziği çalışmaları yaptı. 1998 yılından bu yana, viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay ile birlikte yurtdışında Almanya, İsveç, Fransa, İtalya, Bulgaristan ve Kıbrıs’ta, yurtiçinde İstanbul’un önde gelen konser salonlarında, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Antakya, Adıyaman, Kars, Ayvalık ve Bodrum’da viyolonsel-piyano ikilisi olarak konserler verdi. Emine Serdaroğlu, 1997 yılından beri tam zamanlı öğretim görevlisi olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim vermektedir. Ayrıca Türk bestecileri ve piyano pedagojisi alanında araştırma çalışmalarına devam ederak, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen konferanslara aktif olarak katılmaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler