Cerattepe'de sıra boğalarda

Artvin’de AKP’ye, maden şirketine, yandaş basına ve özellikle kendilerini gaza boğan güvenlik güçlerine tepki üst düzeyde. Yurttaşlar, bugün düzenlenecek geniş katılımlı eylem için hazırlık yapıyor. Bug ün boğalar da kent meydanında yürütülecek. “Boğaların yaşam alanına girdiniz, onlar da sizin” içerikli eylem öncesi hayvanların ayaklarına asfalt zemin için nal takıldığı öğrenildi.

Yayınlanma: 19.02.2016 - 20:50
Abone Ol google-news

AKP’ye yakın Cengiz Holding’in altın ve bakır madenine karşı Gezi’yi anımsatan örnek bir direniş sergileyen Artvinliler bugün geniş katılımlı bir eylem yapacak. Bunun için Türkiye’nin birçok noktasından yüzlerce kişinin Artvin’e ulaşması bekleniyor. Aralarında Çarşı Taraftar Grubu’nun da olduğu destekçiler için kent merkezinde çadırlar, barınma alanları oluşturuluyor.

Esnaf polise kızgın

Kentte, AKP’ye, şirkete, yandaş basına ve özellikle kendilerini gaza boğan güvenlik güçlerine tepki de üst düzeyde. Öyle ki dün bir kadın restoran sahibinin yemek için gelen polisleri, “Sizin kirli paranızı istemiyoruz” diyerek işyerinden kovduğundan söz ediliyor.

İzinsiz çalışıyorlar

Polis ve jandarmanın biber gazlı, coplu müdahalesinin ardından geçen çarşamba akşamı Cerattepe bölgesindeki maden sahasına ulaşan holdinge bağlı Eti Bakır AŞ, Orman Bölge Müdürlüğü’nden alması gereken yer tahsis izni bulunmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma ise yine valilik emirlerini gerekçe göstererek geçişlere izin vermiyor.

Kent merkezindeyse akşamları meydanlarda buluşan, yolları kapatan halk, araçlarının kornaları, evlerinden çaldıkları tencere tavalarla protestolarını sürdürüyor. Bergama Köylüleri’nin sözcülerinden Oktay Konyar da destek ziyaretinde bulundu.

Cengiz’in işi zor

CHP Artvin Milletvekili avukat Uğur Bayraktutan da hukuki sürecin tamamlanmadığını anımsatarak “Cengiz’in işi burada zor. Artvin haklı mücadelede kararlı” diyor.

Keşif 14 Mart’ta

Rize İdare Mahkemesi, şirkete 8 ay önce verilen ÇED raporunun yürütmesinin acilen durdurulması istemlerini reddederek 14 Mart’ta bölgede keşif yapılmasını kararlaştırdı. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, “Yürütmeyi durdurma kararı bekliyorduk. Keşif demek alanı görmek demek. Bölge zaten karla kaplı. 14 Mart’a kadar daha fazlası yağabilir. Şu anda yapılamayacak keşif o gün de yapılamaz. Geri dönüşü olmayan zarar verebilirler” dedi.

17 gözaltı

Artvin’deki olayları protesto etmek isteyen ve Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmak istenmesine tepki gösteren bir grup, İzmir’de destek eylemi düzenledi. Polisin müdahalesi sonucu 17 kişi gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler