Çerkez Sempozyumu başlıyor

Kafkas Araştırma, Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın "21. Yüzyılda Çerkezler: Sorunlar ve Olanaklar" konulu uluslararası sempozyumu yarın başlıyor.

Yayınlanma: 21.09.2011 - 06:58
Abone Ol google-news

Tarihsel ve bilimsel veriler ışığında dünyanın farklı bölge ve ülkelerinde yaşayan Çerkezlerin demografik, sosyal, kültürel, ekonomik ve politik açıdan durumlarının tartışılması, mevcut fırsat ve olanakların değerlendirilmesi ve gelecek için öneriler geliştirilmesi amacını taşıyan "21. Yüzyılda Çerkezler: Sorunlar ve Olanaklar" konulu sempozyumu yarın başlayacak.

KAF-DAV'ın düzenlediği sempozyumda, tarihsel ve bilimsel bakış açılarıyla Çerkezlerin yaşadıkları göç ve sürgünler, demografik yapıları, sosyo-ekonomik ve politik sorunları, dil ve kültürel miraslarının korunması ve geliştirilmesi gibi konular ele alınacak.

Organizasyon komitesinde Prof. Dr. Sabri Tekir, Prof. Dr. Erol Taymaz, Prof. Dr. Erden Ünlü, Prof. Dr. Sevda Alankuş, Prof. Dr. Ömer Turan, Prof. Dr. Bekir Koç ve Yrd. Doç. Dr. Şamil Erdoğan'ın yer aldığı sempozyum, 25 Eylül tarihine kadar Ankara Gazi Park Hotel'de gerçekleştirilecek.

Dili İngilizce, Türkçe ve Rusça olan sempozyuma katılım ise ücretsiz olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler