Çevreyi kirleten tesislere ceza

Bursa'da, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) dışında faaliyet gösteren ve çevre kirliliğine yol açan 29 tesis kapatıldı, 38 işletmeye toplam 500 bin TL para cezası kesildi, 49 tesisle ilgili de yasal sürecin devam ettiği bildirildi.

Yayınlanma: 22.09.2011 - 10:23
Abone Ol google-news

Bursa Valiliği, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle koordineli bir çalışma başlatan ve 400'ün üzerindeki firmayı denetimden geçiren Büyükşehir Belediyesi, çevreyi kirletici niteliği olan boyahaneler, dökümcüler, kömür yıkama ve eleme tesisleri, plastik geri kazanım ve metal kaplamacıları mercek altına aldı.

Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalar sonucunda 12 tesisi mühürledi, 49 tesisle ilgili başlatılan yasal süreç ise sürüyor.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) de atık sularını arıtmadan kanalizasyona veren ve kendilerine tanınan sürede gerekli düzenlemeleri yapmayan 17 işletmeyi kapattı, 38 işletmeye de toplam 500 bin TL para cezası kesti.

Samanlı Deresi kıyısında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre konusunda aldıkları radikal kararların meyvelerini toplamaya başladıklarını bildirdi.

Altepe, aldıkları önlemler sayesinde Samanlı Deresi'nin yıllar sonra ilk kez temiz aktığını vurgulayarak, çevre konusundaki kararlı tutumlarının tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından da desteklendiğini belirtti.
Kentte yaşayan herkesin bu derelerde hakkı olduğuna dikkati çeken Altepe, şunları kaydetti:

''Üretim yaparken, arıtmasız çalışarak çevreyi kirletmeye kimsenin hakkı yok. Bu konuda gerekli uyarılarımızı defalarca yaptık. Arıtma kurulması için gerekli süreleri de verdik. Buna rağmen çevreye zehir saçan tesislerle ilgili yaptırımlarımıza başladık. Bunun olumlu sonuçlarını da görüyoruz. Samanlı Deresi'ni ben hiç bu kadar temiz görmemiştim. Bursa'daki tüm dereler böyle temiz akana kadar mücadelemiz sürecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler