Cezaevleri, Türk Telekom, pilotlar ve akademisyenlere FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonları devam ediyor. Bugün 8 ildeki cezaevleri, Türk Telekom ve akademisyenler ile pilotlara yönelik operasyon gerçekleştirildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 12:43
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonları devam ediyor. Operasoynlar kapsamında bugün Türkiye'nin pek çok noktasında gözaltılar gerçekleştirildi.

PİLOTLARA GÖZLATI KARARI

Konya'da FETÖ soruşturmasında haklarında yakalama kararı verilen 60 pilot için bu sabah 19 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, bu sabah yeni bir operasyon başlatıldı. Haklarında yakalama kararı verilen 60 pilot, 19 ilde gözaltına alınmaya başlandı.

SİLİVRİ CEZAEVİ MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

İstanbul merkezli 8 ilde, FETÖ'nün gizli yazışma uygulaması olduğu belirtilen "Bylock"u kullandıkları gerekçesiyle cezaevi infaz koruma memurlarına yönelik operasyon başlatıldı.

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda 24 cezaevi yetkilisi ve infaz koruma memurları hakkında gözaltı kararı alındı. Sabaha karşı 06.00'da başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilenler hakkında cezaevlerinde ve evlerinde arama başlatıldı.

Operasyonun İstanbul dışında, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kırıkkale, Tokat, Ordu ve Rize'de yapıldığı bildirildi. Silivri Açık Cezaevi 1. Müdürü H.T'nin de aralarında olduğu 14 şüpheli İstanbul'da, 5 şüpheli de diğer illerde olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı.



AKADEMİSYENLER GÖZALTINDA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde görevli 23 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis, tarafından bu sabah belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 akademisyeni gözaltına aldı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilenler, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

TÜRK TELEKOM'A OPERASYON

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Telekom yapılanmasına yönelik çalışma başlattı. Polis ekipler yaptığı çalışmada aralarında üst düzey yöneticilerinde bulunduğu 22 kişiyi belirleyerek operasyon düzenledi.

 TEM ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 10 Türk Telekom çalışanının ise yakalanması için operasyonlar devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler