Cezaevlerinden iki öğrenci eksildi!

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tehlikeli madde bulundurmak" iddiasıyla 2,5 yıldır tutuklu yargılanan üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç, tahliye edildi.

Yayınlanma: 28.06.2012 - 15:21
Abone Ol google-news

Yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu yargılanan üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç bugün 7. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan Avukat Ercan Kanar, olay yerinde müvekkillerine ilişkin herhangi bir maddi delil, DNA, parmak izi şeklinde bir delil olmadığını ifade etti. Tutanaklar ve tutanak düzenleyicilerin ifadelerinin çelişkili olduğunu belirten Kanar, iki öğrencinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Savcı: Tutuklulukları devam etsin

Duruşma savcısı Adem Özcan, "kuvvetli suç şüphesi ve delil durumu"nun dikkate alınarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme iki sanığı tahliye etti

Talepleri değerlendiren Mahkeme Heyeti, sanık Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ın tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Sanıkların haftada bir gün yaşadıkları yerdeki kolluk kuvvetine giderek imza vermesine hükmeden Mahkeme, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için dosyayı savcıya gönderdi.

Adliye önünde destek açıklaması

Bu arada, davadan önce bir grup da adliye önünde iki öğrenciye destek için basın açıklaması yaptı. Gazeteci Ahmet Şık ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün de aralarında bulunduğu grup, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler