Charles Leclerc’in yaptığı kazanın sebebi belli oldu

Formula 1 Monako Grand Prix’si sıralama turlarında Charles Leclerc’in yaptığı kazanın aracın aktartma organlarındaki bir parçanın bozulmasından kaynaklandığı belirtildi.

Yayınlanma: 27.05.2021 - 09:54
Charles Leclerc’in yaptığı kazanın sebebi belli oldu
Abone Ol google-news

Formula 1’de geçtiğimiz hafta Monako’daki yarışın sıralama turlarında ilk sırayı almasına rağmen yarışa başlayamayan Ferrari pilotu Charles Leclerc’in yaptığı kazananın sebebi belli oldu.

Ferrari’nin Maranello’daki fabrikasında yarış sonrasında yapılan analizlerde Leclerc’in aracındaki aktarma organlarını birbirine bağlayan bir parçada sorun meydana geldiği ve Monakolu pilotun bu sebeple kaza yaptığı ifade edildi.

PARÇA KIRILDI

Takımdan yapılan açıklamada, yarış öncesinde aracı kontrol edilen Leclerc’in vites kutusunda değişikliğe ihtiyaç duyulmadığı belirtilmişti.

Yarışın başlamasına kısa bir süre atılan hazırlık turlarında ise Leclerc’in ilk beş virajdan sonra şaft sorunu yaşadığı belirtildi.

Sorunun giderilmesi için pite dönen Leclerc’in aracında gerekli değişikliklerinin yapılamayacağının açıklanmasının ardından Monakolu pilot yarışa başlayamadı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler