Charlie Hebdo'ya saldıranlar El Kaide üyesi çıktı

Geçtiğimiz Çarşamba günü Paris’te ‘Charlie Hebdo’ karikatür gazetesine silahlı saldırı düzenleyen 12 karikatürcüyü katleden Kouachi kardeşlerin El Kaide terör örgütü bağlantısı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 09.01.2015 - 10:39
Abone Ol google-news

Sabıkalı Şerif Kouachi(32) El Kaide örgütüne destek vermekten Fransa’da hapis cezasına çarptırıldığı abisi Said Kouachi (34) Yemen’de El Kaide terör kampında eğitim gördüğü öğrenildi. Avrupa basınında çıkan haberlerde saldırıyı düzenleyen Kouachi kardeşlerin Amerikan istihbaratı tarafından El Kaide teröristi olduğu ve teröristlerin saldırıyı önceden planladıklarını saldırganların üzerinde el bombası ve silahlı olduğu duyuruldu.

Güvenlik güçleri tarafından her yerde aranan terörist kardeşler sırra kadem bastı. Fransa ülkede herhangi bir yeni terör saldırısına karşı güvenlik sayısını 100 bine yükseltti. Saldırgan teröristler her yerde aranıyor. Operasyonlar tüm hızıyla havadan ve karadan sürüyor. Fransa ve Avrupa’da katliamın acısı dinmedi. Eiffel kulesi ve kent meydanlarında Noel ağaçların ışıkları karardı. Her yerde anma törenleri devam ediyor. Fransa caddelerinde reklam panoları ‘Je suis Charlie’ (ben Charlie’yim) afişleriyle donatıldı.

PAZAR GÜNÜ BÜYÜK DAYANIŞMA GÖSTERİSİ

Bugün Avrupa’da camii ve mescitlerde Cuma namazında Paris saldırısı kınanıyor. Fransa ve Avrupa’nın büyük kentlerinde bugünden itibaren dayanışma gösterileri için sivil toplum örgütleri hareketlendi. Milyonlarca insan Paris saldırısını kınamak için meydanları dolduracak. Paris Pazar günü ülkenin en büyük dayanışma gösterisine hazırlanıyor. Pazar günü tüm meydanlarda halk yine ‘Je suis Charlie’ (ben Charlie’yim) mesajını verecek. Fransa karikatürcülerine ağlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler