CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘ücret sendikacılığı’ tepkisi: Başkandan fazla alan işçi var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ücret sendikacılığına karşı olduğunu belirterek “Şu anda bizim belediye başkanlarımızdan fazla ücret alan işçilerimiz var. Tamam kardeşim ücretini al, grev yapacağım diyorsun... Bizi yeniden - hani Erdoğan’ın çok sık söylediği var ya ‘çöp dağları’ noktasına taşımak istiyorlar. Buna kesinlikle izin vermeyeceğim” diye konuştu.

Yayınlanma: 06.11.2019 - 23:23
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘ücret sendikacılığı’ tepkisi: Başkandan fazla alan işçi var
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte Ankara’ya gelen yaklaşık bin 500 Maltepeli ile genel merkezde bir araya geldi. İstanbul’un sorunlarının yıl içinde büyük ölçüde çözüleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bizim siyaset anlayışımızda A partili, B partili yoktur. Hepsine hizmet etmek belediye başkanının görevidir. Kızmadan, dökmeden, dağıtmadan, kavga etmeden bütün herkesi kucaklamak bizim yeni siyaset felsefemizin ana unsuru” dedi. Belediye bütçelerinin adil dağıtılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, yoksul mahallelelere daha fazla hizmet götürülmesi gerektiğini söyledi.  

‘ÇÖP DAĞLARI’

Sendikacılığı ilikin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sendikalar başımızın üstüne, hiç itiraz etmiyoruz. İşçi de hakkını alacak ama işçi belediyeden ‘Bütün parayı bana verin, Maltepelilere hizmet etmeseniz de olur’ derse biz ona dur deriz. O doğru değil. Ücret sendikacılığına karşıyız. Şu anda bizim Belediye Başkanlarımızdan fazla ücret alan işçilerimiz var. Tamam kardeşim ücretini al, grev yapacağım diyorsun... Bizi yeniden - hani Erdoğan’ın çok sık söylediği var ya ‘çöp dağları’ noktasına taşımak istiyorlar. Buna kesinlikle izin vermeyeceğim. Biz adaletten yanayız. Ücret istiyorsan adalete uygun olacak ücretin. Biliyorum Şişli Belediyesinde işçilerimiz var, devletin genel müdüründen fazla aylık alıyorlar. Çalış diyorsun, bir de çalışmıyor. Olmaz! Her şeyin hakkı hukuku olacak.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler