CHP hasarı İl Meclis Gündemi'ne taşıdı

İstanbul'da CHP İl Genel Meclis üyeleri, Bahçelievler'deki Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanına yapılan alışveriş merkezinin, hafriyat çalışması sırasında hastaneye verdiği hasarı ve hasarlı binada hastalara hizmet verilmesini İl Genel Meclisi gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 04.01.2010 - 16:18
Abone Ol google-news

CHP Bahçelievler İl Genel Meclis Üyeleri adına Şahin Çağlar, yaptığı açıklamada, İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, 2 yıl önce başlayan Carrefour inşaatı esnasında büyük hasar aldığını ve o tarihten itibaren işlevinin yüzde 75'ini kaybettiğini bildirdi.

Geçen zaman içinde hastaneye yönelik hiçbir işlem yapılmadığını, hastaların mağdur edildiğini belirten Çağlar, "İnşaatın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bu yıkılan ve hasar gören binalar için Sağlık Bakanlığı bir adım atmadı" dedi.

"Üniversite'den tehlikeli raporu var"

Hastanenin ağır hasarlı olduğu ve insan hayatı için tehlikeli olduğunun üniversite raporlarında belirtilmesine rağmen, "girilemez" denilen binalarda onlarca insanın çalışmak zorunda bırakıldığına dikkat çeken Çağlar, bu nedenle önerge hazırladıklarını açıkladı.

Önergede, hastanenin en önemli bölümü olan A Blok'un yıkıldığı, idari hizmetlerin yer aldığı B Blok'un ileri derecede hasar gördüğü belirtilen açıklamada, "Hastanenin 140 yataklı yetişkin servisi, 35 yataklı çocuk servisi son teknolojik imkânlara sahip 2 laboratuarı, konferans salonu, kütüphanesi ile 2 hidroterapi havuzu ve girdap banyosu hizmet dışı kalmıştır" denildi.
 

Engelli, omurilik felçlilerinin tedavisi aksadı

Bu birimlerin hizmet dışı kalması ile engelli çocukların, omurilik felçlilerinin, kas hastalarının tedavisinde çok büyük aksaklıkların meydana geldiği vurgulanan açıklamada, ayrıca ağır hasarlı B Blok'da halen çalışmaların sürdüğü, bu durumun çalışanların can güvenliği açısından tehlike taşıdığı belirtildi.

Çağlar, önergede, imar komisyonu üyelerinin yerinde inceleme yapmalarını, hastaların mağduriyetinin önlenmesi için İl Özel İdaresi'nin gerekli çalışmalarını yapmalarını talep ettiklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler