CHP milletvekilleri heyeti Denizli'de

CHP milletvekili heyetinin başkanı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ''Her türlü 'cambaza bak cambaza' politikalarına rağmen biz, genel başkanımızın önderliğinde, ekonomik sıkıntıları ve ekonomik krizi unutturmamaya çalışacağız'' dedi.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 12:44
Abone Ol google-news

Denizli sanayisinin sorunlarını yerinde incelemek ve rapor hazırlamak için kente gelen CHP milletvekili heyetinin başkanı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve 10 kişilik CHP milletvekili heyeti, ziyaretleri öncesinde CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Faik Öztrak, yaşanan en son kriz ve daha öncesinden başlayarak AKP hükümetinin iktidarı döneminde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle, Denizli ve benzeri kentlerin çok büyük sıkıntı çekmeye başladığını savundu.

Denizli'de sanayicileri, işadamlarını, meslek kuruluşlarını ve resmi kurum temsilcilerini ziyaret ederek bir rapor hazırlayacaklarını belirten Öztrak, kısa vadede bu sorunları TBMM'de gündeme getirerek alınması gereken tedbirleri aktaracaklarını, ikinci olarak da sanayiyi yeniden ayağa kaldıracak stratejileri geliştirmeye ve anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

CHP'li Öztrak, şunları kaydetti: ''Biz ekonomik sıkıntıları, ekonomik krizi hiçbir şekilde unutturmamaya çalışıyoruz. Her türlü 'cambaza bak cambaza' politikaları karşısında genel başkanımızın liderliğinde 'önce ekonomi' diyoruz. Çünkü insanlarımız sıkıntı çekiyor. İnsanlarımız giderek yoksullaşıyor. Program çerçevesinde öncelikle sanayicilerimizi dinleyeceğiz. Bu hükümet, küresel sermayenin risk iştahının arttığı bir dönemde bu ekonomiye bu sermayenin girişini kontrol altında tutabilecek herhangi bir önlemi almamıştır. Türk sanayinin hazım sistemini bozmuştur. Hazmetme kapasitesinin üzerinde spekülatif sermayenin girişine yol vermiştir. Bu bilinçli midir, bilinçli değil midir? Buna bakmak lazım.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Bu ülkeyi dünyanın hipermarketi yapacağız'' dediğini öne süren Öztrak, ''(Bu ülkeyi dünyanın üretim üssü yapacağız) dememiştir. Dolayısıyla bu bilinçli bir yaklaşımdır'' diye konuştu. Öztrak, tüm kesimleri dinleyerek Denizli'nin sorunlarını ülke gündemine taşıyacaklarını, belirleyecekleri çözüm önerilerini de hükümete sunacaklarını sözlerine ekledi. CHP Heyeti, daha sonra Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan Vali Erkmen, Denizli'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını anlattığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler