CHP Sözcüsü Öztrak, CHP’ye bir komplo kurulduğunun ortada olduğunu söyledi

“Saray’a giden CHP’li” iddiasıyla başlayan tartışmalar CHP MYK’de masaya yatırıldı. CHP Sözcüsü Öztrak yaptığı açıklamada, Talat Atilla’nın CHP’ye kurulan kumpasın bir parçası olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 25.11.2019 - 23:32
CHP Sözcüsü Öztrak, CHP’ye bir komplo kurulduğunun ortada olduğunu söyledi
Abone Ol google-news

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, isim vermeden “çete suçlaması” yapan Muharrem İnce’ye, “CHP’nin ruhunda Kuvayi Milliye vardır. Bir tek CHP ruhunu hiç anlamayanlar, bu ruhu içlerine sindiremeyenler, CHP içinde çete arama gafletine düşebilir. CHP’de çete arayanlar, her zaman karşılarında Kuvayi Milliye ruhunu bulmuşlardır. Bundan sonra da bulacaklardır. Çeteler tek adam yönetimlerini sever. Çete arıyorsanız Saray’a ve etrafına bakacaksınız” yanıtını verdi. Öztrak, kumpasın CHP’ye kurulduğunu ve Talat Atilla’nın da kumpasın bir parçası olduğunu dile getirdi.

CHP Sözcüsü Öztrak MYK toplantısı sürerken basının karşısına çıktı. Öztrak, özetle şunları dile getirdi:

Tek engel Genel Başkan: Saray’ın milletten kopuk lüks yaşantısını sürdürmesi önündeki en büyük engel Genel Başkanımıza “Çek git” diyecek kadar gözü dönmüştür. Tek adam Saray rejiminin önündeki en büyük engellerden biri Genel Başkanımız ve partimizdir. Bu engeli aşmak için elinden geleni ardına koymuyor.

Kumpas sahneleniyor: Aynı yerden yazılmış metinler üzerinden kotarılan bu senkronizasyonu Barış Pınarı Harekâtı’nda dahi görmemiştik. Saray önde, kalemşorları arkada, kumpas senaryosu sahneleniyor. Bu kumpas senaryosu, medyadaki aktörler kullanılarak aktarılıyor. Saray, bu konunun bir numaralı gündem haline gelmesini bekledi, ilk anda olmadı.

Erdoğan’dan çıt yok: Saray’ın kibirli kişisi dayanamadı, İzmir’de kürsüye çıktı. Yalanı doğru gibi gösterip siyaset yaptı. Kumar masasında pey sürer gibi Cumhurbaşkanlığı makamını ortaya koydu. Saray medyasının Genel Başkanımızın söylemini çarpıtarak köpürttüğü ve “Hiçbir zaman söylenmedi biliyorum ama söylemem, dedi” yaygarasının arkasına sığındı. Asılsız iddiaların ihbarını hiçbir ilgisi olmayan Genel Başkanımızdan isteyerek, meydan okudu. Genel Başkanımız İzmir’de kumpasın kime yaradığını anlattı. O gün bu gündür AKP Genel Başkanı’ndan çıt yok.

Kumpas ona, buna değil, CHP’ye: Oyun içinden oyun çıkıyor. Senaryosu Saray’da yazılan bu kumpasın açık hedefi CHP ve Genel Başkanı’dır. Ona buna değil, CHP’ye düzenlenmiş bir kumpastır. Genel Başkanımızın uyarılarının haklılığı tekrar ortaya çıktı. Bu olaydan ibret alınacak ciddi dersler vardır. Saray beslemesi medyanın ilgi göstermesi tezgâhın sorumlularını ortaya koymaktadır. 

CHP’ye itibar suikastI: Gazeteciliğin tüm ilkelerinin çiğnendiğini not etmek isterim. Herkes kendine sormalı, bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır? Adres bellidir. Kim CHP’nin karışmasını istediyse, Genel Başkanımıza “Çek git” dediyse kumpas onun değirmenine su taşımıştır. Bu kumpasın iki amacı var. Birincisi milletin sorununu gizlemek, ikincisi milletin umudu CHP’ye itibar suikastı yapmaktadır. Bu dakikadan sonra herkes dikkatli olmalı ve siyasi rant devşirmemelidir.

Türkiye’nin yolu bellidir: CHP’nin ruhunda Kuvay-i Milliye vardır. Bir tek CHP ruhunu hiç anlamayanlar, bu ruhu hiçbir zaman içlerine sindiremeyenler, CHP içinde çete arama gafletine düşebilir. CHP’de çete arayanlar, her zaman karşılarında Kuvayi Milliye ruhunu bulmuşlardır. Bundan sonra da bulacaklardır. Çeteler, tek adam yönetimlerini sever. Çete arıyorsanız Saray’a ve etrafına bakacaksınız. Saray sosyetesinin devri kapanmıştır. 

Savunmaya ihtiyaç yoktu: (İnce’nin, “Partim bana sahip çıkmıyor” sözleri üzerine) Muharrem İnce ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden üç gün dahi geçmedi. Biz, bu konuda hiçbir arkadaşımız ile ilgili bir açıklama yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. (Disiplin süreciyle ilgili) Henüz gündemimizde yok. (İnce’nin, genel merkeze davet edilip edilmeyeceği konusunda.) MYK’de gündeme gelmedi.

Atilla kumpasın parçası: (Talat Atilla’nın açıklamaları üzerine) Talat Atilla zaten bu kumpasın bir unsuru. Dolayısıyla o çerçevede konuşmalarını sürdürüyor. “CHP içinde çete olmaz” dedim. Daha açık söylenir mi? Ne demek çete? (AKP’li Çelik’in özür talebine ilişkin) CHP olarak sürece baktığımız zaman bunun dört başı mamur tezgâhlanmış bir komplo olduğu ortada. Bu komployu yapanlar bizden özür dilesin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler