CHP, yeni yasama dönemine hızlı başladı

CHP, 24. Döneme hızlı başladı. Milletvekilleri, 4 ayda 492 yazılı soru önergesi, 78 araştırma önergesi ile 70 kanun teklifi verdi.

Yayınlanma: 12.10.2011 - 10:03
Abone Ol google-news

CHP'li milletvekilleri, 12 Haziran seçimlerinden sonra, 24. Dönem Meclisinin oluşmasıyla birlikte yasama faaliyetlerine de hız verdi. Alınan bilgiye göre, CHP'li milletvekilleri, 24. Dönemin birinci ve 1 Ekimde başlayan ikinci yasama yıllarında, TBMM Başkanlığına 70 kanun teklifi sundu. CHP'nin kanun teklifi hazırlamada en çalışkan milletvekili Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt oldu. Öğüt'ün verdiği 19 kanun teklifi, tabii afetlerden zarar gören çiftçiler, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin mali sektöre olan borçları, belediyeler gibi değişik alanları kapsıyor.

CHP'den yeni dönemin ilk kanun teklifi ise Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve 16 milletvekilinden geldi. 12 Temmuz 2011'de TBMM Başkanlığı'na verilen kanun teklifi, Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik öngörüyor. 70 kanun teklifi arasında İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın Siyasi Etik Kanun Teklifi, Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın Orman Kanununda Değişiklik Teklifi, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Kadını Şiddetten Koruma Kanunu Teklifi, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Teklifi yer alıyor.

CHP, ilk iki yasama yılında 78 Meclis Araştırma önergesi verdi. İlk imza sahibi olarak, en fazla araştırma önergesi veren ise 42 önergeyle CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu oldu. CHP'li milletvekilleri önergelerinde, İstanbul Kağıthane ve Ayamama dereleri üzerindeki imara aykırı yapıların dere yataklarını yok etmesi, derelerin taşması sonucu can ve mal kayıplarının araştırılmasını, Konya Ovası Projesi'nin revize edilmesi, spor sektöründeki siyasi baskı iddiaları, Yalova'daki sanayi tesislerinin çevreye etkisinin araştırılmasını istedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve 20 arkadaşı da Malatya Kürecik'te kurulacak füze savunma sistemine ilişkin bir Genel Görüşme önergesi verdi.
 

En fazla soru Başbakan'a

24. Dönem 1. ve 2. yasama yıllarında, bugüne kadar 492 yazılı, 275'te sözlü soru önergeleri verildi. Gelen kağıtlarda yayımlanan 315 yazılı soru önergesi arasında, en fazla soru Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltildi. CHP'li milletvekilleri Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle 93 yazılı soru önergesi verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler