CHP'de kurultay satrancı

Olağanüstü kurultayı toplamak için imza toplamaya başlayan CHP'li muhaliflerin ilk iki günde yeterli desteği bulamadıkları iddia edildi. Ancak imzacılar 15 günlük sürenin sonunda 700 imzayı bulacaklarını ileri sürdüler.

Yayınlanma: 24.06.2011 - 07:28
Abone Ol google-news

CHP'li muhalifler olağanüstü kurultayı toplamak için harekete geçti. Olağanüstü kurultay çağrı metni 22 Haziran Çarşamba günü illere gönderilirken, noter aracılığıyla imzalar alınmaya başlandı. Muhaliflerin 15 günlük süre içinde yani 6 Temmuz Çarşamba akşamına kadar 651 imzayı bulmaları gerekiyor.
 

İki grup oluştu

CHP'de kurultay isteyen ve istemeyen olmak üzere iki grup oluştu. Kurultaya karşı çıkan gruba göre, muhalifler, iki günde yeterli desteği bulamadı. Kurultaya karşı çıkanlar imzacıların 250'de kalacağını iddia ediyor.
 

İmzacılara göre 700 imza çıkacak

İmza toplayanlar ise, "Bütün bunlar yanlış bilgiler. Hiçbir yerde sorun yok. İki günde nasıl olur, herkesin işi gücü var. Niye 15 gün denilmiş. 15 günün sonunda yeterli imzayı bulacağız, hiçbir sorun yok" diyerek olağanüstü kurultay için gerekli imzayı bulacaklarını ifade ettiler. CHP kulislerine göre, şu ana kadar kurultay için imza atan iller arasında en büyük destek Ankara'dan geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler