CHP'de milletvekili listesi için bugün son gün

55 bölgede yaptığı önseçimle milletvekili adaylarından 362’sini belirleyen CHP bugün 39’u kontenjan olmak üzere 188 adayı belirleyecek.

Yayınlanma: 06.04.2015 - 10:28
Abone Ol google-news

CHP Parti Meclisi, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında saat 20.00’de toplanarak milletvekili adayları listesini onaylayacak.


ADAYLARIN 362'Sİ SEÇİMLE BELİRLENDİ

CHP, hâkim gözetiminde yaptığı önseçimle aday adaylarının 362’sini belirlemişti. 550 adaydan geriye kalan 188’i ise bugün yapılacak PM’de belirlenecek.

Kontenjan adaylarını tek başına belirleme yetkisi alan Kılıçdaroğlu’nun Gürsel Tekin, Tekin Bingöl, Haluk Koç gibi partinin ağır toplarının da aralarında bulunduğu 14 MYK üyesinden kaçını listeye alacağı merakla bekleniyor.


ŞAFAK PAVEY'İ İKNA ÇALIŞMASI

MYK üyesi Selin Sayek Böke’nin adaylığına banko gözüyle bakılırken, Yasemin Cankurtaran’ın İstanbul’dan, Gaye Usluer’in ise Eskişehir’den aday gösterilmeleri bekleniyor.

Habertürk'ün haberine göre adaylık başvurusunda bulunmayan MYK üyesi Şafak Pavey’in ise son dakikada ikna edilerek listeye konulabileceği belirtiliyor. Kontenjan adayı olan CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Akif Hamzaçebi ve Engin Altay ise rahat görünüyor. Gök’ün Ankara 1. Bölge’den, Hamzaçebi’nin İstanbul 1. Bölge’den, Altay’ın ise İstanbul 3. Bölge’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.


İSTANBUL VE İZMİR KONTENJAN ADAYLARI

Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan’ın Artvin birinci sıradan yeniden aday gösterilmesi beklenirken, Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın yine İstanbul’dan aday gösterileceği kaydediliyor. İstanbul ve İzmir’den kontenjana başvuran Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ile Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın durumları bugün netleşecek.

CHP Lideri’nin, Balkan göçmeni Bihlun Tamaylıgil’i göçmen dengesi yüzünden İstanbul 3. Bölge birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyor. Sosyalist Enternasyonel’deki çalışmalarından dolayı Umut Oran’ın da listede olması bekleniyor.


SÜRPRİZ İSİMLERE ADAYLIK TEKLİFİ

Önseçimde tabandan gelen “yeni yüz” tercihi kontenjanlara da yansıyacak. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden istifa eden Çetin Osman Budak’ı kontenjan adayı olarak gösterecek olan Kılıçdaroğlu’nun, yeni yüz arayışını son dakikaya kadar sürdüreceği belirtiliyor.

CHP Lideri’nin DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, sol kesimin önde gelen isimlerinden Eşber Yağmurdereli, din-devlet ilişkileri alanında çalışma yapan akademisyen İştar Gözaydın, Diyanet İşleri Vakfı Kadın Kolları kurucusu ve eski başkanı Ayşe Sucu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında bulunduğu bazı isimlere son dakikada adaylık teklifi yapabileceği dile getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler