CHP'de parti içi muhalefet kaynıyor

Referandum sonuçlarının ardından CHP'deki parti içi muhalefet kazan kaldırdı. Referandum sonuçlarını beğenmeyen CHP'liler, 2011 seçimlerinden önce kurultayın yapılması için isyan bayrağını çekti.

Yayınlanma: 17.09.2010 - 07:08
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, referandum sonuçları ile umutlarının kırıldığını belirterek, şöyle dedi:
"Örgüt olarak hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sonuçlar tatmin edici olmadı. Çok yakın bir zamanda seçim var. Bu şekilde başarılı olamayacağımız gözüküyor. Referandumda somut bir başarı yok. CHP yüzde 23 olarak gösteriliyor, bu şekilde iktidar olamayız. Demek ki, yanlışlarımız var. Başka şeyler yapmamız lazım. Sayın Baykal, tüzük değişikliğinden bahsediyor; bürokrasiyi kaldıran, katılımı yükselten bir tüzük. Biz bu yöntemi kullanmalıyız. Daha önce kabul ettiğimiz tüzüğü yaşama geçirmeliyiz. Onunla seçime gitmeliyiz. Çok süratli kurultay yapılmalı ve tüzük değişmeli."


"Yeni tüzük, yeni ekip"

İktidara gelmek için tüzük değişikliği ve yeni kadroların yönetime gelmesi gerektiğine dikkat çeken Arıtman, şöyle dedi:
"Yeni tüzük, yeni çalışma modeli, yeni programla devam etmeliyiz. Bunun için yeni tüzük, herkesi kucaklayan yeni kadro, yeni bir çalışma modeli ile iktidar hedefine kitlenmeliyiz. Kaybedecek zamanımız yok."


İzmirli vekiller birbirine düştü

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise, 4 ay önce kurultay yapıldığını, yeni bir kurultaya gerek olmadığını söyledi. İzmirlilerin bu yönde bir talebi olmadığına dikkat çekerek, kurultay taleplerine tepki gösteren Ersin, şöyle dedi:
"4 ay önce kurultay yaptık. Tekrar içe dönük kurultay tartışmaları ile kendi kendimizi yormanın hiçbir gereği yok. Ne kurultay talebi var, ne de kurultay ihtiyacı var. Seçime giderken, içe dönük tartışmalarla ne örgütleri ne partiyi ne Türkiye'yi yormaya gerek yok."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler