CHP'den Anadolu'da temalı miting

CHP, Türkiye'nin pek çok ilinde, o ilin özellikleri ve sorunlarını dikkate alarak her ay temalı mitingler düzenleyecek.

Yayınlanma: 09.04.2012 - 16:48
Abone Ol google-news

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi miting stratejisi belirledi. Bundan sonra CHP sesini, sadece Ankara'dan değil illerde düzenleyeceği mitinglerle halka duyuracak. Mitingler, belli bir tema çerçevesinde gerçekleştirilecek. Temalar ise, uzman kadrolarla hazırlanmış politikalar çerçevesinde belirlenecek ve Kılıçdaroğlu bölge sorunlarını halkla paylaşacak. CHP AR-GE, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun denetiminde mitinglere ilişkin çalışmalar yapılacak.
İlk mitingin ise 5 Mayıs'ta "Emek ve Özgürlük" temasıyla Zonguldak'ta yapılmasının planlandığı belirtildi. Emeğin yoğun olduğu bir bölge olan Zonguldak'ta, iş güvenliği sorunu vurgulanarak "Emek", Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın durumundan yola çıkılarak ise "Özgürlük" teması işlenecek.

CHP, ayda bir yapmayı planladığı temalı mitinglere Anadolu'nun çeşitli illerinde devam edecek. Örneğin Konya'da, tarım, inançlara saygı ve laiklik temaları, Karadeniz bölgesinde ise HES'ler işlenecek. Doğu ve Güneydoğu'da da mitingler yapacak olan CHP, bu bölgelerde ise Kürt meselesiyle birlikte özgürlükler, işsizlik ve sanayileşme sorununa vurgu yapılacak. Ancak, Olağan Kurultaya hazırlanan CHP'de, temalı mitinglerin yaz aylarında aksayabileceği belirtilirken, kurultayın ardından mitinglere devam dileceği kaydedildi.

8 Temmuz'da kurultay

MYK toplantısında, CHP'nin 34. Olağan Kurultay süreci de ele alındı. MYK'da bazı illerin kongre tarihleri belirlendi. Buna göre CHP İstanbul İl kongresi 13 Mayıs'ta yapılacak. İstanbul'da ilçe kongrelerinin yetişmemesi durumunda ise il kongresi 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Bu arada Ankara İl kongresinin de bu hafta, 15 Nisan Pazar Günü yapılmasına karar verilmişti.

Yine, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Elazığ ve Amasya da il kongreleri için tarih aldı. Bu iller Nisan ayında kongreleri yapacak, Kayseri ise 3 Haziran'da il kongresini toplayacak. Öte yandan MYK'da Hatay İl kongresinin ise ertelenmesine karar verildi.

CHP bu zamana kadar 3 il kongresini yaparken, 24 ilde de ilçe kongreleri tamamlandı.

Toplamda 581 ilçe kongresi gerçekleştirildi.

CHP'de, büyük kurultayın ise 8 Temmuz tarihine yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanması halinde, CHP 34. Olağan Kurultayı'nın 8 Temmuz Pazar günü toplanacağı belirtildi.

Öte yanda CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı da 12 Nisan Perşembe günü yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler