CHP'den Erdoğan'a: Ya istifa ya da...

İstanbul'da başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP'li Oran, Başbakan Erdoğan'a "İstifa edecek misiniz?" diye sordu.

Yayınlanma: 17.12.2013 - 11:40
Abone Ol google-news

CHP'li Umut Oran, İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda üç bakanın oğlunun gözaltına alınması üzerine Başbakan Erdoğan'a istifa veya güvenoyu çağrısında bulundu.

İşte Oran'ın açıklaması:

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mali Şube polisleri bu sabah Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak çok sayıda gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtilmektedir.

Yolsuzluk operasyonunda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın işadamları Ali Ağaoğlu ve Rıza Sarraf’ın da bulunduğu açıklandı. Ayrıca gözaltına alınan Sadık Soylu'nun da AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu öne sürülmektedir.

Bu kapsamda;

1. Üç bakanınızın dolaylı olarak da olsa isminin karıştığı bu yolsuzluk operasyonu nedeniyle istifa edecek misiniz?

2. Gelişmiş ülkelerde ve batı demokrasilerinde benzeri durumlarda sıkça başvurulan bir yöntem olarak Anayasa’nın 111. maddesini işleterek hükümetiniz için güvenoyu isteyecek misiniz?

3. Söz konusu operasyon öncesinde size bilgi verildi mi? Bilgi verildiyse bu konuda tarafınıza ilk olarak ne zaman bilgi ve duyumlar aktarıldı?

4. Bakan çocuklarının telefonlarının bir yıldır dinlendiğinin ortaya çıkması karşısında bu durumu tam bir yıl önce öğrendinizse niçin gereğini yapıp söz konusu bakanları görevden almadınız?


Yolsuzluk operasyonuna CHP'den kriz masası


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler