CHP'den TSK personelinin sorunları için araştırma istemi

CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan personel ve ailelerinin sorunlarının belirlenerek çözümlerinin bulunması için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 18.05.2012 - 08:50
Abone Ol google-news

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, kurmay subay, komutanlık ve karargah kursu gören subaylar ile komutan ve muharip sınıf subaylarının özlük haklarında iyileştirme yapıldığı, astsubayların ise bu iyileştirme kapsamı dışında tutulduğu kaydedildi.

Astsubayların dışlandıklarını düşünür hale geldiği ifade edilen gerekçede, uzman jandarma personelinin de benzer sorunlarla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

TSK'nın ayrılmaz bir parçası olan astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er-erbaşların özlük hakları, eğitim olanakları, sosyal hakları ve sahip oldukları yetkiler konusunda personelin moral ve motivasyonunu artırıcı önlemleri ayrımcılık yapmadan bir an önce hayata geçirmesinin kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Gerekçede, TSK'da görev yapan 162 bin 618 personelin ve ailelerinin sorunlarının belirlenerek çözümlerinin bulunması için Meclis araştırması açılması talep edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon