CHP'den tutuklamalara tepki
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ''Bugün içinde bulunduğumuz şey demokrasi değildir. Bir parti devleti, bir polis devletidir ki bununda sonunu dayanışma ile getireceğiz'' dedi.
İşçi Partisi, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalar ve tutuklamalara karşı Sakarya Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Emine Ülker Tarhan ve CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç katıldı.
Tarhan, ulusal, demokratik değerlere sahip çıkan her tür düşüncenin yok edilmeye çalışıldığını öne sürerek, bu duruma herkesin karşı çıkması gerektiğini söyledi.
Türkiye'de basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı olmadığını iddia eden Tarhan, ''Bugün içinde bulunduğumuz şey demokrasi değildir, bir parti devleti bir polis devletidir ki bunun da sonunu dayanışmayla getireceğiz'' diye konuştu.
Kamer Genç ise ''Aydınlık Gazetesi ile Ulusal Kanal'ın ciddi mücadele verdiğini'' belirterek, ''Ama maalesef bu memlekette, tek kişiye dayalı karanlık bir dikta rejimi var'' iddiasında bulundu. Genç, özel yetkili hakim ve savcıların hak, adalet ve hukuk çerçevesinde hareket etmesini istedi.
İşçi Partisi yöneticilerinden Nusret Senem, tutuklamaların siyaset yapma özgürlüğünü kısıtladığını ileri sürdü. ''Özel yetkili mahkemeler, sıkı yönetim mahkemelerini ve DGM'leri aratıyor'' diyen Senem, bu mahkemelerin kaldırılması gerektiğini savundu.
Video Haberler
-
Yolcu otobüsü TIR'a çarptı: Ölü ve yaralılar var
-
'Yeni proje büyükşehirleri etkilemeyecek'
-
Zabıta müdürüne silahlı saldırı!
-
Yerebatan Sarnıcı’na turist akını
-
5 yıldızlı otelin sahil barı alev alev yandı
-
AKP’li belediyeler enflasyon farkını ‘zam’ diye sundu
-
Gebze'de orman yangını!
-
Iğdır’da hareketli dakikalar
-
Dere yatağında cesedi bulunan Hikmet, toprağa verildi
-
Derelerin beton kanala alınmasına tepki
En Çok Okunan Haberler
-
Domino's iflasını açıkladı: Tüm restoranlarını kapadı
-
EYT’de iki güçlü formül öne çıktı
-
Zeytinli Rock Festivali yasaklandı!
-
Sıfır araçlarda '6 ay ve 6 bin km' şartı
-
CHP'den İçişleri’nin 'YSK' tehdidine tepki
-
Rektörlük 'Odtufans' için harekete geçti
-
AFAD'dan İstanbul dahil 5 il için turuncu kodlu uyarı
-
İlhan Palut: 'Tura inanıyorum'
-
'Erdoğan'ın cemevinde olup olmadığını anlamak bile güç'
-
'Erdoğan riskli bir oyun oynuyor...'