CHP'den yurt dışında yaşayan yurttaşlar için çalışma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, partileri tarafından yurt dışında yaşayan Türk yurttaşlarının sorunlarına çözümler üretilmesi için bir çalışma hazırlandığını bildirdi.

Yayınlanma: 04.03.2011 - 16:27
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının gerek Türkiye'den, gerek bulundukları ülkelerden kaynaklanan sorunlarının sağlıklı bir şekilde saptanması ve bunlara sağlıklı ve sürdürülebilir çözümler üretilmesi amacıyla kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Çok kısa bir süre içinde, değişik ülkelerde yaşayan Türkiye'den göç edenlerin oluşturduğu sivil toplum örgütlerinden alınacak katkılarla, çalışmaya son şeklinin verileceğini ve partileri tarafından önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini ifade etti.

Korutürk, açıklamasında şunları kaydetti:
''Hükümetin ise, böyle bir çalışmasının olmadığını anlıyor ve bu konuda tam bir çaresizlik içinde bulunduğunu üzüntüyle gözlemliyoruz. Nitekim, Sayın Başbakan'ın 27 Şubatta Düsseldorf'da 10 bin kişiye hitaben yaptığı belirtilen konuşmada, çoktandır var olan Mavi Kart ve Yurt Dışı Danışma Kurulu uygulamalarını, AKP tarafından yakında yürürlüğe konacak yeni projeler gibi müjdelemesi bu gözlemimizi doğrulamaktadır.
Almanya'da yaşayan ve çoğunun zaten cebinde Mavi Kartı bulunan, bir kısmı da şimdi veya eskiden Yurt Dışı Danışma Kurulu üyeliği yapmış olan insanlarımız şüphesiz bu ifadeleri hayal kırıklığıyla karşılamışlardır. AKP'nin yurt dışındaki insanımızın sorunlarına ne kadar kayıtsız olduğunu bir kez daha anlamışlardır. Yok eğer, ülkemizi sekiz yıldır yönetmekte olan bir hükümet, mevcut uygulamaları gerçekten bilmiyor ve yeni projeler sanarak ortaya atıyorsa, o zaman ortada çok daha ciddi bir sorun var demektir.''

Korutürk, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın var olan uygulamaları yokmuş gibi anlatarak, Almanya'daki vatandaşları hem hayal kırıklığına uğrattığını, hem de aldatmaya kalktığını'' öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler