CHP'li Adıgüzel: 'Hükümet pandemiyi fırsata çevirdi'

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel koronavirüs pandemisi sırasında Türkiye’nin sağlık harcamalarının azaldığına dikkat çekerek, “Hastaneye müracaat sayıları yüzde 32 azaldı. Hükümet pandemiyi bahane ederek sağlık harcamalarını azalttı” dedi.

Yayınlanma: 25.12.2020 - 10:46
CHP'li Adıgüzel: 'Hükümet pandemiyi fırsata çevirdi'
Abone Ol google-news

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hastanelerde başka hastalıkları olan yurttaşların tedavileri ve ameliyatları erteleniyor. CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel de bu sayede Sağlık Bakanlığı’nın harcamalarının azaldığına dikkat çekerek, “Koronavirüs pandemisinde dünyanın bütün ülkeleri bir yandan virüsle mücadele ederken, diğer yandan insanların normal hastalıkları için hizmet almalarına imkan sağlamaya devam ettiler. Koronavirüs için ilave hastaneler açtılar. Türkiye’de ise mevcut hastaneler koronavirüs hastanesine çevrildi, diğer hastalıklar açısından insanlar hizmet alabilecekleri hastane bulamadı” dedi.

Adıgüzel hastane yöneticilerinin kalp-damar, ortopedi, beyin cerrahisi gibi alanlarda acil ameliyat dışında ameliyat ve muayene yapılmaması talimatı verdiğini hatırlatarak, “Hükümet pandemiyi bahane ederek sağlık harcamalarını azalttı” dedi. AKP iktidarına göre koronavirüsü tedavi etmenin diğer hastalıkları tedavi etmekten daha ucuza geldiğini söyleyen Adıgüzel, 2020 yılı sağlık verilerinde yaşanan hastaneye müracaat, muayene ve reçete sayılarındaki azalmaları şöyle açıkladı:

Hastaneye müracaat sayıları yüzde 32,

Reçete sayısı yüzde 13,

Medikal malzeme giderleri yüzde 13,

İkinci basamak devlet hastanelerine müracaat yüzde 36,

Üçüncü basamak devlet hastanelerine yüzde 30,

İkinci basamak özel sağlık kuruluşlarına müracaat yüzde 17,

Üniversite hastanelerine müracaat yüzde 29 azaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler