CHP'li belediye meclis üyesi Erdoğan'a hakaretten gözaltına alındı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga gözaltına alındı.

Yayınlanma: 27.05.2020 - 15:32
CHP'li belediye meclis üyesi Erdoğan'a hakaretten gözaltına alındı
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga gözaltına alındı.

Gözaltı işlemi uygulanan Koyurga'nın ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

AVUKATI DUYURMUŞTU 

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 7 yıl önce attığı tweetlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

"SİLMEK SENİ KURTARMAYACAK"

Avukat Mustafa Doğan İnal da Twitter'dan yaptığı açıklamada, Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, “Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir..." demişti. 

CHP'DEN TEPKİ

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülke yangın yeri... Her gün işsizler ordusuna binlerce kişi katılırken, sınav tarihlerindeki saçma değişiklikle gençlerimizin geleceğiyle oynanırken, Saray talimatlarıyla davalar açılıp, tutuklamalar yapılıyorken gündem değiştirme oyununuza düşmeyeceğiz. Söz konusu hakaretse, memlekette kimse sizin elinize su dökemez” ifadelerine yer verdi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, “17 yaşındayken, daha reşit bile olmadan attığı mesajlar yüzünden insanların bugün yargısız infaz edilmeye çalışıyorlar. Bugün koca koca insanlar 7 sene önce Recep Tayip Erdoğan, Cumhurbaşkanı değildi. Dila da daha reşit değildi. Gezi döneminde Recep Tayip Erdoğan’a bu mesajlara meydanlarda bu ve buna benzeyen birçok mesaj atıldı. Bunun 7 sene sonra ortaya çıkarmanın tek bir mantığı var; pandemi sürecinde ve sonrasında hükümetin içerisine düştüğü dar boğazı CHP üzerinden kapatmaya çalışıyorlar. 5 tane arkadaşımızın, genç yaşta attığı mesajlarla gündem değiştirme içerisindeler. Bu işler nafile. Memleket meselelerine bakmaları gerekiyor” dedi.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler