CHP'li Gökçen: 'Bakan süreci Cumhurbaşkanının talimatıyla yürütüyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Gökçen, “Covid salgınıyla mücadele ettiğimiz dönemde Bilim Kurulu'nun bir sözcüsü bile yok. Sağlık Bakanı süreci bilimin gerektirdiklerine göre değil 'Cumhurbaşkanının talimatlarıyla' yürütüyor. Kimsenin inanmadığı verilere göre bile vakalar patlama yapmış durumda" dedi.

Yayınlanma: 03.09.2020 - 15:50
CHP'li Gökçen: 'Bakan süreci Cumhurbaşkanının talimatıyla yürütüyor'
Abone Ol google-news

Tedbirin yurttaşlardan beklendiği, yöneticilerin sorumluluktan kaçındığı ve sağlık çalışanlarının görevlerini büyük risk altında sürdürürken hayatlarını kaybettiği bir dönemde sağlığın herkes için bir hak olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Eğitimcilerin covid denetimiyle görevlendirilmesinin ardından okulların nasıl ve hangi tedbirler alınarak açılacağı, öğrencilerin eğitime erişip erişemeyeceği soru işaretleriyle geçirdiğimiz bu süreçte topluca hastalığa terk edilmiş durumdayız. Ama bu terk edilmişlik kaderimiz değil. Çözüm var. 3 aşamalı bir planla hala birçok hayatı kurtarabiliriz: 1. Bilim Kuruluna bir sözcü belirlenmeli ve siyasi iradeye yapılan öneriler düzenli bir şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır.

2. Veriler şeffaf bir şekilde açıklanmalı, soru işaretleri giderilmeli, vakaların bölgelere göre dağılımı hakkında düzenli bilgi verilmelidir. 3. Sağlık çalışanlarının hakları, ilgili meslek kuruluşları ve sendikalarla işbirliği içinde korunmalıdır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler