CHP'li Güler'den Çiçek'e Atatürk sorusu

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclis yerleşkesine Atatürk baskılı nesnelerle girişi yasaklayan herhangi bir düzenleme var mıdır" diye sordu.

Yayınlanma: 27.04.2012 - 13:14
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, TBMM Başkanlığı'na, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

"Milli Egemenlik Haftası'nda, 24 Nisan Salı günü saat 13.00'te Meclis'e gelen bir yurttaşımız Meclis Dikmen kapısında görev yapan polislerimiz tarafından, bir tarafında Atatürk baskılı fotoğraf diğer tarafında da 'Milletin istiklalini, yine milletin azim kararı kurtaracaktır' sözlerinin yazıldığı fular işaret edilerek 'siyasi simge ve sembol içeren obje' gerekçesiyle ya fuları çıkarması ya da Meclis'e girmemesi telkin edilmiştir" diyen Güler, şu soruları yöneltti:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclis yerleşkesine Atatürk baskılı nesnelerle girişi yasaklayan herhangi bir düzenleme var mıdır ve olabilir mi?
Yazılı ya da sözlü hiçbir talimat söz konusu değil ise adı geçen yerdeki görevli personelin bu davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz ve ne gibi işlem yapmayı düşünüyorsunuz?
Bugüne kadar giriş kapılarında Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının ve sözlerinin yer aldığı 'siyasi simge' olarak değerlendirilerek TBMM'ye alınmayan kayda geçen başka olay var mıdır?
'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünün TBMM'ye giremeyecek 'suç unsuru' sayılması düşünüldüğünde Ulu Önder Atatürk'e ait olan Meclis Genel Kurulu'nda yazan 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözlerini nasıl değerlendirmek gerekir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler