CHP'li Tanal, tutuklu vekillerin maaşlarını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Milletvekili seçilip, cezaevinde bulunan milletvekillerinin özlük haklarından doğan maaşları ne zaman ödenmeye başlanacak veya hangi koşullar gerçekleşmesi durumunda maaş ödenmesine başlanacaktır?" diye sordu.

Yayınlanma: 04.08.2011 - 14:50
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Tanal, Başbakan'a şu soruları yöneltti:
"12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvekili seçilen ve halen cezaevinde tutulan milletvekillerinin özlük haklarından sağlık ve ilgili haklar verildiği halde, milletvekili maaşları ödenmemiştir. Bunların sebebi nedir?
Milletvekili seçilip, sağlık karnesi verilmesi de bir özlük hakkı değil midir?
Milletvekili seçildikten sonra maaşın ödenmesi için yasal bir engel veya başka bir şart var mıdır? Maaş ödenmemesi konusunda yasal engel veya şartlar nelerdir?
Milletvekili seçilip, cezaevinde bulunan milletvekillerinin özlük haklarından doğan maaşları ne zaman ödenmeye başlanacak veya hangi koşullar gerçekleşmesi durumunda maaş ödenmesine başlanacaktır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler