CHP'li Tekin'den Maliye Bakanı'na mektup

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'nin seçim beyannamesine yönelik eleştirilerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e mektup yazarak yanıt verdi. Tekin mektubunda, “Rutin hale getirdiğiniz yersiz, temelsiz açıklamalarınızı ilgi ve fakat daha çok hayretle izliyorum… Biz Sizin 13 yıllık borcunuzu ödemeye geliyoruz…" dedi.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 11:48
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin partisinin seçim beyannamesine yönelik eleştirilerde bulunan Maliye Bakanı Şimşek'e gönderdiği açık mektupta, “Saray için sizin açıkladığınız gibi milyarlar harcanmasaydı... O parayla her on emekliden birisine iki maaş ikramiye ödenebilirdi. Yani emekliye gerekli kaynak Sizin bütçenizde bile var. Sadece maaş yerine Saray harcama kaleminde saklı. Lütfen, lüks harcama ile gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın. Makam aracı, uçak, at çiftliği saltanatına gözünüz doysun artık. Doğrudan, milleten yana tercih kullanın satırlarının yanı sıra tüm eleştirilerine yanıt verdi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gönderdiği açık mektup şu şekilde:

"Sayın Bakan,

Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesinin açıklandığı günden itibaren rutin hale getirdiğiniz yersiz, temelsiz açıklamalarınızı ilgi ve fakat daha çok hayretle izliyorum.

"CHP, Türkiye'yi IMF'ye muhtaç edecek", "Hazine batacak" tarzı amacını aşan, gerçekle ilgisi bulunmayan beyanlarınızı ancak yakın tarih bilginizdeki kara delikle izah edebilirim.

Çünkü yanlış politikalarla ülke ekonomisinde hasar yaratan ve IMF'ye avuç açan iktidarların tamamı sizin partinizin rol modeli seçtiği politikacı ve liderler tarafından kuruldu, yönetildi.

Bize gelince, haberdar edilmediğiniz inancıyla hatırlatayım; Türkiye'yi tarihinin en derin krizinden kurtaran Kemal Derviş-ki yurt dışında piyasa profesyoneli olarak çalıştığınız günlerde öve öve bitiremediğiniz bir isimdir- CHP iktidarında ekonomi yönetimini üstlenecektir.

Yine aynı günlerde Kemal Derviş'e mesai arkadaşlığı eden Faik Öztrak gibi değerli teknokrat ve siyasetçiler CHP saflarındadır.

Çok daha önemlisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maliye Bakanlığı'ndaki görev süresi Sizin üç katınızı bulur. Liderimiz, kendi ifadesiyle, bütçe hazırlamayı, vergi toplamayı, yerinde harcama yapmayı en iyi bilen 10 isimden birisidir.

Sayın Bakan, Gelin biraz bütçeden söz edelim. Bütçe tercihler, politikalar, tahminler toplamıdır. Tercih derken neyi kastediyorum, açayım. Mesela bütçe kaynaklarını Saray inşaatına ayırmak bir tercihtir. Emekliye her bayramda bir maaş ikramiye vermek diğer bir tercih. Sizin tercihiniz bütçenizde açık seçik bellidir. Yine de Saray için sizin açıkladığınız gibi milyarlar harcanmasaydı... O parayla her on emekliden birisine iki maaş ikramiye ödenebilirdi. Yani emekliye gerekli kaynak Sizin bütçenizde bile var. Sadece maaş yerine Saray harcama kaleminde saklı. Lütfen, lüks harcama ile gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın. Makam aracı, uçak, at çiftliği saltanatına gözünüz doysun artık. Doğrudan, milleten yana tercih kullanın. Sayın Bakan, Bütçeler politikaların aynasıdır. Örneğin mazot fiyatını ele alalım. Sizin politikanız ortada. Yata ucuz, çiftçiye pahalı mazot satıyorsunuz. CHP de "bu politika değişecek" diyor. Yanlışlık bunun neresinde? Dahası 1 lira 21 kuruşa mal edilen mazotu... Vergilerle 4 liraya satıyorsunuz. Aradaki farkı havuza aktarıp, hortumla yandaşa dağıtıyorsunuz. CHP iktidarında o hortum kesilecek. O havuz kuruyacak. Haraç gibi haksız yükler kalkınca mazot ucuzlayacak. Çiftçi üretecek, kazanacak, ülke kalkınacak. Olmaz mı, bal gibi olur. Yeter ki doğrudan, milleten yana politika uygulayın. Sayın Bakan, Bütçe gelecekteki gelir ve gider tahminlerine dayanır. Ayrılan kaynaklar da, bu tahminlerin eseridir. Daha bir kere bile enflasyon hedefini tutturamadınız. Her defasında çalışanı, emekliyi ezdiniz, geçtiniz. Biz Sizin 13 yıllık borcunuzu ödemeye geliyoruz.

Asgari ücretliye, emekliye insanca bir yaşam... Yaşanacak bir Türkiye için hazırız. Çünkü tercih ve politikalarımız doğru, milleten yanadır. Sayın Bakan, CHP'nin sosyal devleti yeniden kurmak için harcayacağı kaynağın toplamı bellidir. Dört yıllık iktidarımızın sonunda gelinecek noktada millete ödenecek borcun yekunu... Cebinizdeki her 100 liranın sadece 2.5 lirasından fazla değildir.

Sosyal demokrat bir iktidarda bu kadar fedakarlığa hazır olun derim. Sayın Bakan, İktidarınızın bu son günlerinde çalışmalarınızda daha dikkatli ve daha az partizan olmanız temennisi ile kolaylıklar dilerim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler