CHP'li Topuz '1915 olayları'nı sordu

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller kapsamında, 1915 olayları ile ilgili kurulacak alt komisyonu Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 14:28
Abone Ol google-news

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, iki ülke arasında imzalanan protokol kapsamında, 1915 yılında yaşanan olaylarının incelenmesi için bir alt komisyon kurulacağının öngörüldüğünü hatırlattı.

Fevzi Topuz, alt komisyonda söz konusu olayların tarafsız, bilimsel incelenmesi için Türk, Ermeni ve İsviçre temsilcileri ile uluslararası uzmanların yer alacağının belirtildiğini ifade etti.
İsviçre'de ''Yapılan araştırmada, Türkler soykırım yapmamıştır'' demenin suç olduğunu ifade eden Topuz, bunan rağmen İsviçre temsilcisinin önceden taraf olan yapısıyla komisyona katılmasının neden kabul edildiğini sordu.

Topuz ayrıca, söz konusu komisyona hangi ülkelerin temsilcilerinin katılacağını, uluslararası uzmanların kimlerden oluşacağını öğrenmek istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler