CHP'li Üstündağ: CHP'ye hükümet kurma görevi verilmemesi sivil darbe

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine hükümet kurma görevini vermemesini sivil darbe olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 25.08.2015 - 15:51
Abone Ol google-news

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal partisinin Düzce il teşkilatını ziyaret ettiler. CHP Düzce İl Başkanı Mustafa İzgin ve partililerin katıldığı ziyarette Üstündağ ve Sarıbal basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrının koalisyonun kurulmasında en büyük engel olduğunu söyleyen Üstündağ, "Ülkenin bu zorlu sürecinde hükümet kurma, vatandaşın sorununu çözme arayışı hiçbir zaman iktidar partisi tarafından ortaya konmadı. Bu düşünce bireysel bir düşünce. Ülke menfaatlerinin aksine kendi ve partisiyle yandaşlarının menfaatleri ülke menfaatlerinin önünde düşünme siyasetidir. CHP'nin AKP gibi 13 yılda ülkeyi bu hale getiren zihniyeti ki hiç tasvip etmediğimiz zihniyetle aynı masada oturma olgunluğunu ve seviyesini göstermiş bir partiyiz. Bu anlamda partinin her kademesinde partimizin uyguladığı sorumluluğa destek verenlere teşekkür ediyoruz. Biz kendimizden önce ülkemizi düşünüyoruz. Vatandaşların sorunlarına çare olabilecek devletin kronik sorunlarına çözüm olacak 14 ilkeyi koyduk. Bu çerçevede partimizin düşüncelerini o masada gösterelim istedik. Bu 14 ilkeyi sadece dinlemişler müzakere etmemişler" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN CUMHURBAŞKANI

Üstündağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye hükümet kurma görevini vermemesinin sivil darbe olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Anayasal çizgiye çekilmeli. Türkiye'de ki en büyük sorun Cumhurbaşkanıdır. Şu anda ülke hükümetsiz kaldıysa bizler 25'inci dönem milletvekilleri olarak meclise gerçekten çalışmak için, demokrasi için gittiğimiz mecliste çalıştırılmıyoruz. Cumhurbaşkanı tamamen meclisi pasifize eden kişidir. Kendisine edindiği Başbakan ile kendi oluşturduğu kaçak saraydaki gölge hükümetiyle mecliste ki işlevini yitirmiş bir çoğu milletvekili dahi olmayan bakanlarla bu ülkeyi yönetmeye çalışıyor. En son Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi vermemesi ciddi bir sivil darbedir. Hiçbir dönemde Cumhurbaşkanı sadece kendi içinden çıktığı değil ikinci olan hatta üçüncü olan partiye dahi görevler vermiştir. Biz diyoruz ki Cumhurbaşkanı gerçekten tarafsızlığını yitirmiştir. O anlamda seçime götüren, seçimi kabul etmeyen bu zihniyeti sandıkta hep beraber cezalandıracağız"

HALKI BORÇALNDIRADAK EKONOMİYİ BÜYÜTTÜK DEDİLER

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise hükümetin borçlandırma ekonomisiyle iç ekonomiyi bütüyüp insanları borçlandırarak Türkiye'yi bu hale getirdiklerini belirterek, "Bunların tek bir dikili ağacı yok. Bunlar bu işi bilmiyorlar ve bir programları yok. Tam mesele burada kilitleniyor. 2002 yılında iktidara geldiklerinde bu ülke 6.1 milyar dolar tüketici borcuna sahipti. Sadece tüketici borcu 400 milyar dolar oldu ve 52 kat arttı. 'Biz 230 milyar dolardan bu ülkeyi aldık bugün 800 milyar dolar servete kavuşturduk' diyorlar. '250 liradan aldığım asgari ücreti 930 liraya getirdim' diyorlar. 3 kat arttı deniyor. Adama sorarlar bu ülkede açlık ne durumda, işsizlik ne durumda? Hiç karnını doyuramayan ve yatan bir milyon insan var. Madem bu kadar iyi bir ekonomi yönettiniz, işsizliğin ne durumda yüzde 20 seviyesinde. En çok lise ve üniversite mezunu işsiz var. Hani hayaldi gerçek oldu diyorlardı. 1.8 trilyon dolar para harcadılar. Kendilerinden önce 55 hükümet sadece 800 milyar dolar harcadı. Birileri kaybederken birileri kazanır. Kim kazandı? AKP yandaşları kazandı. Bu ülkenin zenginleri oldular. Vicdanları ceplerinde olan zenginler halka küfür eden ve sarayın dalkavukluğunu yapan zenginler oluştu" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler