CHP'nin son itirazına da ret kararı

CHP'nin Üsküdar için yaptığı son itiraz için de ret kararı verildi.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 17:09
Abone Ol google-news

ÜSKÜDAR'da CHP'nin yaptığı seçim itirazlarına 2. ve 3. Bölge ilçe seçim kurullarından da ret geldi. Dün de 1. Bölge seçim kurulu CHP’nin ‘üsulsüzluk’ iddiasyla yaptığı itirazı reddetmişti.

Üsküdar CHP adayı İhsan Özkes, 2. ve 3. Bölge İlçe seçim kurulunun seçimde ‘usulsüzlük’ yapıldığına ilişkin itirazına, red kararı verildiğini söyledi.

Özkes, Üsküdar’da  3 seçim bölgesinde de red kararı aldıklarını belirterek “Üsküdar’ın 2. ve 3. İlçe seçim kurullarının yaptığı retlere ilişkin İstanbul İl seçim kuruluna itirazımızı muhtemelen yarın yapacağız. Sandıkta aldığımız seçimi masada kaybetmek istemiyoruz" dedi.

TALEBİMİZ SEÇİMİN İPTALİDİR

Seçimde yaklaşık 4 bin oyun çalındığını, 16 bin 500 kadar da geçersiz oy sayıldığını iddia eden Özkes, “Onların büyük çoğunluğunun CHP’ye verilen oylar olduğuna inanıyoruz. Bizim amacımız hakkın sahibinde olmasıdır. Talebimiz seçimin iptalidir. Bu mümkün olmazsa en azından tekrar sayılarak seçimin neticelenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞKA BİR İLÇEDE OLSAK KAZANMIŞTIK

Üsküdar’ın, Başbakan ve AKP için önemine değinen Özkes, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerçekçi olmak zorundayız. Üsküdar Başbakanın karargahı niteliğinde bir ilçe. AKP’nin kalesi konumunda bir ilçe. Bu seçim Üsküdar'da değil de Türkiye’nin başka bir ilçesinde olsaydı bu seçimde şu anda kazanmıştık. Şu gün itibariyle belediye başkanlığım bana telsim edilmişti. Buranın Başbakanın karargahı olması, AKP’nin kalesi olması nedeniyle bu seçimin ne pahasına olursa olsun bize verilmeyeceğini, zaten toplum da biliyor"

KAZDIKLARI KUYUYA BİZ ONLARI DÜŞÜREMİYORUZ

Özkes’in seçime yönelik iddiaları arasında, Ümraniye Belediye Meclisine ait oy pusulalarının Üsküdar’da kullanılması, 16 bin 500 geçersiz oy bulunması, 2 okulda yapılan bomba ihbarı nedeniyle sandık güvenliğinin tehlikeye düşmesi yer alıyor.

Özkes, Üsküdar sandıklarında Ümraniye pusulalarının kullanılmasına yönelik iddiasına ilişkin “Bizim bulunduğumuz konumda AKP olmuş olsaydı sadece bu nedenden seçimler iptal edilir ve yenilenirdi. Ama biz bunu yaptıramıyoruz. Bizim kazanacağımızı onlar da biliyordu. Bizim kazanmamız halinde seçimi iptal ettirmek için bunu yaptılar. Ama kazdıkları kuyuya biz onları düşüremiyoruz" dedi.

CHP TARAFINDA YALNIZ BIRAKILMADIM

Seçim süresince CHP tarafından yalnız bırakıldığı yönünde yapılan eleştirilere ise Özkes CHP teşkilatına teşekkür ederek yanıt verdi. Özkes, “Benim tek sitemim seçim gecesinde saat 00:00 ila 04:00 arasında özellikle 1 ve 3 seçim kurullarında yetersiz kalmamız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler