CHP'nin soruları işleme konulmadı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması için verdiği Deniz Feneri ile ilgili soru önergesini işleme koymayarak iade etti.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 16:10
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP'li Kaleli'nin 7 tane soru önergesini işleme almayarak geri gönderdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP'li Kaleli'ye gönderdiği yazıda, Anayasa'nın 138. maddesinde, görülmekte olan bir dava hakkında yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamayacağının belirtildiğini ifade ederek, şöyle dedi:
"İçtüzüğün 96. maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir.
İçtüzüğün 97. maddesi, istişare amaçlı konular içeren soruların Başkanlıkça kabul edilmeyeceğini hükme bağlamıştır."

Geri gönderilen sorular

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması için verdiği soru önergesinde TBMM Başkanı'nın Anayasa'nın 138. maddesi ile İçtüzüğün 96. ve 97. maddelerinde belirtilen nitelikleri taşımadığı gerekçesiyle işleme almadığı sorular şöyle:
"Savcılar köstebek olduğu iddia edilen kimselerin tutuklanmalarından çekinildiği için mi görevden alınmıştır?
Davanın siyasi partilere ve siyasilere bulaşmasından rahatsızlık duyulduğu için mi savcılar görevden alınmıştır?
Bu süreçte savcıların yaptığı iddia edilen tahrifata gösterilen hassasiyet niçin hakimlerin almış olduğu kararlara (sanıkların hissedar olduğu şirketin mal varlıklarına el konulmaması) gösterilmemektedir?
Deniz Feneri e.V davası hakimlerinin kararlarının söz konusu şirketlere ait malların soruşturulmasını engelliyor olması, kamuoyunda hakim kararlarının söz konusu sanıkların kimi kazançlarını veya giderlerini gölgeleme amaçlı olabileceğine dair kuşku uyandırmaktadır. Bu çeşit algıların oluşması demokrasiye, hukuka ve yargıya güveni zedeler nitelikte değil midir?"


"Sorular çıkarılırsa işleme konulabilecek"

TBMM Başkanı, gönderdiği yazıda, "İlgi önergeleriniz söz konusu sorular çıkarıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde işleme konulabilecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler