Çin, 5 ülkeyle görüşmelere katılacak

Çin'in bu hafta İran nükleer sorunuyla ilgili olarak ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya ile yapılacak görüşmelere katılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 08.04.2010 - 14:43
Abone Ol google-news

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ciang Yü Pekin'deki olağan basın toplantısında, bu sorunun en iyi çözüm yönteminin diyalog ve görüşme olduğu görüşünü yineleyerek, ilgili tarafların bu hedefe ulaşmak için ortaklaşa çaba harcamalarını beklediklerini belirtti.

Söz konusu görüşmede tarafların İran nükleer sorununun diplomatik çözüm yollarının aranmasıyla ilgili her türlü fikir ve öneriyi ele alacağını söyleyen sözcü, Çin'in konuyla ilgili görüşmelere altı ülke mekanizmasının üyesi olarak katılacağını belirtti.

Çin'in uluslararası toplumla birlikte küresel silahsızlanma sürecini hızlandırmak için çabalarını sürdürmeye hazır olduğunu kaydeden sözcü, Çin'in geçmişte olduğu gibi gelecekte de herhangi bir biçimde nükleer silah yarışına katılmayacağını ve ülkenin nükleer gücünü devletin güvenliği için duyulan ihtiyacı karşılayabilecek en düşük seviyede tutacaklarını ifade etti.

Çinli yetkili, ABD'nin, nükleer silahların kullanımını sınırlandıran yeni politikasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, ABD'nin nükleer politikasıyla ilgili olarak yeni ifadeler kullandığını ve Çin'in, bu konudaki belgeyi titizlikle inceleyeceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler