Çınarcık 17 Ağustos'tan sonra ilk kez rekor kırdı

Marmara Bölgesi ve Yalova’nın turizm cenneti Çınarcık, 17 Ağustos 1999 Depremi’nden 15 yıl sonra, ilk kez bu yaz turist patlaması yaşadı. Çınarcık'a gelen tatilcilerin sayısı ilk kez 400 bine ulaştı.

Yayınlanma: 16.08.2014 - 10:19
Abone Ol google-news

Marmara’nın incisi olarak adlandırılan ve her sene çok sayıda turisti ağırlayan Çınarcık, bu yıl turist rekoru kırdı. Çoğu yerli olmak üzere bu sezon Çınarcık’a 400 bin turist gelirken, Çınarcık Belediye Başkanı CHP’li Avni Kurt, bu rakamın yılsonuna kadar 500 bini geçeceğini söyledi.

Çınarcık’ın 1972 yılında belediye olmasından sonra denizi, sahili ve güneşi ile hızlı bir gelişme kaydettiğini belirten Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, kış aylarında 13 bin kişinin yaşadığı İnegöl'de, yaz sezonunda bu sayının 300 bine çıktığını söyledi.

Yıldönümü yaşanan 17 Ağustos depreminden sonra ilçelerine gelen tatilci sayısında büyük düşüş kaydedildiğini söyleyen Belediye Başkanı Avni Kurt, geçen 15 yıl sonunda ilk kez yaz sezonunda Çınarcık'a 400 bin kişinin geldiğini, bu sayının sezon sonuna kadar 500 bine ulaşacağını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Kurt, yapacakları yeni projeler ile Çınarcık'ı Marmara Bölgesi'nin en güzel tatil beldesi yapacaklarını açıkladı.

İLÇEDEN BEKLENTİ BÜYÜK

Seçimlerin ardından yeni bir yönetim anlayışıyla göreve geldiklerini ve yazlık bölge olması dolayısıyla Çınarcık’ta beklentilerin çok yüksek olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Yerel seçimlerden sonra yeni bir yönetim anlayışıyla göreve geldik. Halkımızın istediği sorunlara parmak bastık. Çöp ve temizlikle ilgili sıkıntılarımız vardı, bunları da yoluna koyduk. Şuanda bununla ilgili hiçbir problemimiz yok. Yazlık bölge olduğu için Çınarcık’ta beklentiler çok yüksek. Biz kışlık ve yazlık nüfusun birbirini dengeleyememesinden dolayı sorunlar yaşıyoruz ama bu sorunlar bizi yıldırmıyor. Kışın 13 bin olan nüfusumuz yazın 300 bin olan nüfusumuza karşı biz o bütçeyle bile hizmet vermeye çalışıyoruz ve başarılıyız bu konuda. İnsanlarımız, çalışanlarımız özverili. Yatırımlarımız devam edecek. Çöp, temizlik ve sahil bandı çalışmalarımızı çok kısa bir süre içerisinde yaptık. Trafik düzenlememizi de yaptık. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık periyotta beklediğimiz projelerimizi öne süreceğiz. İlk etapta 1,5 yıl sonra yapacağımız marina projemiz var. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah Çınarcık yeni bir yüze kavuşacakö diye konuştu.

Çınarcık’ı çoğunluk olarak yerli turistlerin tercih ettiğinin altını çizen Kurt, “Çınarcık’ımızı tatil olarak yerli turist tercih ediyor. Yüzde 95 civarında yerli turist var. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmit’ten turist alıyoruz. Yabancı olarak düşündüğümüzde de Ortadoğu’dan buraya turistler geliyor. Termal buraya 7 kilometre uzaklıkta, güzel bir ilçemiz. Oradaki Arap turizmi Çınarcık’a da yansıdı. Orada Termal, burada da deniz turizmimiz birbirini dengeliyor. Gelen vatandaşlarımız ve yabancı turistlerimiz çok memnun bu konuda. Burada kendilerini, evlerinde gibi hissediyorlar, çok rahat. Biz de kendilerine çok hoşgörülü davranıyoruzö açıklamasında bulundu.

4 Kilometrelik Kordon Boyu Yapılacak

Çınarcık’ta vatandaşların deniz kenarında rahatça yürüyerek bisiklet sürmelerini sağlayacak ve Koru beldesine kadar uzanacak 4 kilometrelik kordon boyunun yapılacağını dile getiren Avni Kurt, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çınarcık’ı Doğu ve Batı olarak iki kısma ayırdığımızda kullanılacak turistik bölge olarak, doğu tarafında yatırımlar az idi. Burası liman bölgesi olarak geçiyor. Bizim dönemimizde Çınarcık’ın doğusunu cazibe merkezi yapacağız. Taş limandan başlayıp Koru beldemiz dediğimiz sahil kısmında kordon boyu çalışmamız var. Vatandaşlarımız burada çok rahat yürüyüş yapabilecekler, bisiklete binebilecekler. Bununla birlikte çeşitli yatırımcı arkadaşlarımız da bu bölgede beach turizmini öne çıkarttılar. Bütün herkes bu konuda çok memnun. Vatandaşlarımız çok rahat hareket edebiliyorlar. Tesislerimiz çok kaliteli. İnsanlar denize girebiliyor. Yemek ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. O yüzden buradaki yatırımcı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çınarcık, bu yatırımcılarla birlikte katma değer kazanıyor. Devam eden çalışmalarla ilgili olarak önümüzdeki sezondan itibaren kordon boyunu hizmete açıyoruz. Toplamda bu kordon boyu 4 kilometre olacak. 2015 Ocak ayında başlayacağımız çalışmalarımızı 2015 Mayıs ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz.ö

“Çınarcık’ı Çok Seviyoruz!

Emekli Memur Cihan Küçük, 30 yıldır her yaz Çınarcık’a geldiğini söyleyerek, “30 yıldır her yaz Çınarcık’a geliriz. Burada yazlığımız var. Çınarcık’ı çok seviyoruz. Bayramda burada çok büyük bir patlama vardı ama susuzluk sorunu yaşanıyor. Bayramda susuzluk çektik inşallah bir daha öyle bir şey olmaz. Bunda siyasi bir şey mi vardı bilemiyoruz. Ancak Çınarcık çok güzel bir yerö dedi.

“Çınarcık’ın Geleceğinden Umut Var"

Çınarcıklı işletmeci Halil İpek de Çınarcık’ta çok iyi bir turizm potansiyeli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bayramda işlerimiz çok güzeldi ama bayramdan sonra biraz düşüş oldu. Havaların da bozuk gitmesinden dolayı biraz sıkıntılıydı ama sonradan düzeldi. Şuan havalar çok güzel. Çınarcık için şuan bir potansiyel var. Bir gelişme de var. Çınarcık’ın bana göre geleceğinden umut var. Geçtiğimiz yıllara göre bu yılki turizmi kıyaslarsak bunlar biraz belediyeye, yerel yönetimlere bağlı. Belediyenin yapacağı başarılı çalışmalardan dolayı Çınarcık’ta turizm ilerler veya geriler, yapılacak işlere göre. Biz işletmeciler de önümüz açıldığı sürece Çınarcık’a güzel yatırımlar yapacağımıza inanıyorum. Çınarcık’ın geleceği parlak. Yeni bir yer yaptım ve sezonu biraz geç açtım ama bu yılki potansiyelden çok memnunum. Her gün, gündüz ve akşam çok iyi bir kalabalık potansiyelimiz var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler