Çin'de Anadolu tarihine yoğun ilgi

Shanghai Müzesi’nde Çinlilerin beğenisine sunulan “Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ’dan Osmanlı İmparatorluğu’na” adlı sergi ilgiyle takip ediliyor.

Yayınlanma: 26.11.2013 - 09:49
Abone Ol google-news

2013 Çin’de Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan sergi, müzenin en büyük teşhir salonunda, III. Selim’in bestesi eşliğinde geziliyor.
Shanghai Müzesi yetkilileri serginin ilk günleri olmasına rağmen günlük ziyaretçi kapasitesi 8 bin olan müzenin en çok ziyaret edilen koleksiyonları arasında olduğunu belirtirken, ilginin hafta sonları daha da arttığını vurguluyorlar. Müze yetkileri Çinlilerin Türk kültürüne meraklı olduklarını ifade ederken, ziyaretçiler ise Türk tarihi ve arkeolojisi hakkında daha çok şey öğrenmek istediklerini kaydediyor.
Neolitik Çağ’dan Osmanlı İmparatorluğu’na kadar Anadolu’da yaşamış uygarlıklara ait eşsiz eserlerin yer aldığı serginin en çok ilgi gören bölümünü Çin’de imal edilmiş ve Topkapı Sarayı’nda kullanılan porselenlerin yer aldığı kısım oluşturuyor. Shanghai Müzesi’nde düzenlenen sergi 20 Şubat tarihine kadar ziyarete açık olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler