Çin'in ikinci Vuhan'ı: Şulan'da endişe büyüyor

Çin'in Rusya ve Kuzey Kore sınırlarına yakın Jilin eyaletindeki yeni korona virüsü vakaları artıyor. Şulan kentinde Vuhan'ı aratmayan katılıkta karantina kararı alınırken, Çin devlet gazetesi China Daily kenti 'salgının yeni merkez üssü' olarak tanımladı.

Yayınlanma: 19.05.2020 - 13:57
Çin'in ikinci Vuhan'ı: Şulan'da endişe büyüyor
Abone Ol google-news

Çin’in Rusya sınırına yakın Şulan kentinde, ‘ikinci Wuhan’ endişesi yaşanıyor. 700 bin nüfuslu kentte son iki haftada en az 34 yeni vakanın tespit edilmesiyle, Vuhan’daki kadar sıkı karantina önlemleri alındı.

HER EVDEN BİR KİŞİ DIŞARI ÇIKABİLECEK

Çin devlet gazetesi China Daily’nin ‘salgının yeni merkez üssü’ olarak tanımladığı Şulan’da, bütün köylere ve yerleşim yerlerine giriş çıkışlar kapatıldı; her haneden yalnızca bir kişinin günde iki saat dışarı çıkmasına izin verileceği açıklandı. Bir mahallede vaka tespit edilmesi halinde, bu bölgeye kimsenin giriş-çıkış yapmaması kararı da alındı. Şulan’da yaşamayan hiç kimsenin de bölgeye girmesine izin verilmeyecek.

‘YÜZLERCE İNSAN KARANTİNADA’

China Daily, kentte yüzlerce kişinin virüs şüphesiyle karantina altında tutulduğunu ve Şulan’da yaşamın haftalar boyu normale dönemeyeceğini yazdı. Pekin yönetimi, Rusya ve Kuzey Kore sınırlarına yakın Jilin eyaletinde bulunan Şulan’ı geçtiğimiz hafta yeniden yüksek riskli olarak sınıflandırmıştı. Kentteki son vakaların Çin içinde seyahat geçmişinin olmaması, virüsün sınır ötesinden geldiği kanaatine de yol açmıştı.

Bununla birlikte, Pekin yönetimi ülkenin diğer yerlerindeki kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya devam ediyor. Çin Komünist Partisi’nin salgın nedeniyle ertelenen yıllık kongresinin perşembe günü başlaması beklenirken, uluslararası sınırlardaki tedbirlerin de hafifletilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Gazete Duvar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler