"Çırak çalıştıramayan, mühendisi nasıl çalıştırsın"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Çırak dahi çalıştıramayan küçük esnaf, mühendisi nasıl çalıştırsın" dedi. Mühendis istihdam zorunluluğunun kaldırılmasının esnafı rahatlatacağını belirten Palandöken, bu kararın haksız rekabetin önüne geçeceğini vurguladı.

Yayınlanma: 03.06.2010 - 11:53
Abone Ol google-news

TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi beklenen, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu tasarısının 22'inci maddesinde yer alan, mikro ölçekli on binlerce esnaf ve sanatkarın mühendis istihdam etme zorunluluğunu kaldıran düzenlemenin, aynen muhafaza edilmesinin pek çok problemi ortadan kaldıracağını belirtti. Palandöken, "Çırak dahi çalıştıramayan küçük esnaf ve sanatkarımız, mühendisi nasıl çalıştırsın. Keşke esnafımızın imkanı olsa da mühendislerimizi çalıştırabilsek. Ancak, bu ekonomik şartlarda böyle bir imkanımız yoktur" dedi

"Yeni kararla büyük mali yük ortadan kalkacak"

Palandöken, yeni kararla birlikte, her şeyden önce küresel mali krizden olumsuz etkilenmiş olan ve büyük işletmelerin haksız rekabeti ile karşı karşıya kalan esnaf ve sanatkarların üzerindeki büyük mali yükün kalkacağını kaydetti. 

"Tüketici sağlığı bizim önceliğimizdir"


TESK olarak; bu işletmelerin devlet tarafından etkin ve işinde ehil kimseler tarafından denetlenmesinin her zaman yanında olduklarını kaydeden Bendevi Palandöken, "Tüketici sağlığı öncelikli hedefimiz ise, bu hedef ancak Devlet tarafından etkin bir şekilde yapılan denetimle sağlanabilir. En önemlisi esnafımız kendi yemediğini müşterisine yedirmez" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler