Clinton ve Ashton Bosna-Hersek'te

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran'ın nükleer programına ilişkin, "Bizim İran'a mesajımız nettir ve biz bu sorunu bütün diplomatik araçları kullanarak çözmek istiyoruz, bu sorunun aşılması için açık pencere politikası devam ediyor, ancak sunulan bu imkan sonsuza dek açık kalamayacak" diye konuştu.

Yayınlanma: 30.10.2012 - 15:31
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Balkan ülkelerini ziyareti kapsamında, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la birlikte Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Clinton, Saraybosna'daki Devlet Başkanlığı binasında yapılan görüşmenin ardından Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Ashton'la birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Ukrayna'daki son seçimlere değindi.
Seçimlerde birçok usulsüzlük ve anormallikler görüldüğünü ifade eden Clinton, "Ukrayna'da yaşanan seçimler, bu ülkedeki demokrasinin bir adım daha geri gitmesine neden oldu. Bazı uluslararası gözlemci kuruluşlar, buradaki seçimlerin sonuçlarını bile etkileyecek anormallikler yaşandığını tespit etti" dedi.

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yuliya Timoşenko'nun bir nevi "siyasi esir" olduğunu ifade eden Clinton, kendisine bu seçimlerde de adaletsizlik yapıldığını ve bu adaletsizliğin ülkedeki seçim sonuçlarına da yansıdığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran'ın nükleer programına ilişkin bir soru üzerine, "Bizim İran'a mesajımız nettir ve biz bu sorunu bütün diplomatik araçları kullanarak çözmek istiyoruz, bu sorunun aşılması için açık pencere politikası devam ediyor, ancak sunulan bu imkan sonsuza dek açık kalamayacak" dedi.

İran'ın nükleer programı ile ilgili yürütülen müzakerelerin henüz sonuç vermemesinin, uluslararası toplumu tedirgin eden bir konu olduğunu dile getiren Clinton, ''Uluslararası toplum endişelidir. İran'ı bulunduğu izolasyondan kurtarmak istiyoruz, ancak açık bırakılan bu pencere imkanı sonsuz olmayacaktır'' şeklinde konuştu.

Catherine Ashton

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da İran'ın nükleer programı konusunda, İran'a yönelik yaptırım ve diyalog politikasının devam edeceğini ifade ederek, İran ile müzakerelerin devam etmesi ve bütün taraflarca kabul edilebilir bir sonuca varılması için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.
(Sürecek)
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler