Clinton'dan Afgan halkına kutlama

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ''savaş zamanında seçime gitme cesareti gösterdiğinden dolayı'' Afgan halkını kutladı.

Yayınlanma: 18.08.2009 - 06:34
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan'da yapılacak seçime sayılı günler kala yaptığı yazılı açıklamada, ''Afganlar savaşa bağlı gerginliğe rağmen seçime gitme cesareti gösterdiklerinden dolayı kutlanmalıdır. Uluslararası toplum olarak bizler onlara destek olmaktan gurur duymalıyız'' ifadesini kullandı.

Seçimlerin tehlikesiz olmadığını belirten Clinton, ABD'nin bu seçimde tarafsız olduğunu da söyledi ve ''bütün Afganlar gibi biz de seçimin inanılır ve güvenilir olduğunu görmek istiyoruz'' açıklamasında bulundu.

Hilenin karışmadığı, adil, güvenlik bir seçim için gereken çabanın gösterilmesini umduğunu da ifade eden Clinton, nihai sonuçların açıklanmasının haftalar alabileceği uyarısında bulundu.

Clinton, Afganların gelecek 5 yıl için seçecekleri liderlerle çalışacaklarını da bir kez daha tekrarladı. Afganistan'da devlet başkanlığı ve vilayet meclisleri seçimi 20 Ağustos'ta yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler