Çocuğa iğrenç tuzak

İnternette yaşıtı gibi davranarak cinsel içerikli görüntü elde etmeye çalıştı.

Yayınlanma: 31.08.2011 - 07:15
Abone Ol google-news

Yaşıtı gibi davranarak internet üzerinden bağlantı kurduğu 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisini kaydettiği görüntüsüyle tehdit ederek daha fazla cinsel içerikli görüntü elde etmeye çalıştığı iddia edilen T.A. (36) polisin yaptığı incelemenin ardından tutuklandı. T.A’nın 2009 yılında yine “çocuğa cinsel istismar” suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran aile, 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi kızının, internet ortamında kendi yaşıtı bir kız çocuğu gibi davranarak tanıştığı yetişkin bir erkek tarafından kandırıldığını, cinsel istismara uğradığını ve tehdit edildiğini belirtti.

Bilgisayara gelen gönderileri inceleyen polis, IP adresinden şüphelinin kullandığı bilgisayarın Esenyurt’ta olduğunu belirledi ve T.A’yı iletişim kurduğu yere yapılan operasyonla gözaltına aldı. T.A’ya ait bilgisayarda, çok sayıda çocuğa ait cinsel içerikli kayıt bulundu. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen T.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından “çocuğa cinsel istismar” suçundan tutuklandı.

Polis, küçük çocukların internet kullanmasıyla ilgili ebeveynlerin filtreleme özelliği bulunan bir internet sağlayıcı kullanmaları, ayrıca çocukları tek başına bir odada internet başında bırakmamaları konusunda uyardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler