Çocuk yaştaki evllikler Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, "İmam nikahlı ve 14 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmeleriyle ilgili ne gibi bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz" diye sordu.

Yayınlanma: 05.08.2011 - 08:00
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

14 ila 17 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmelerini Meclis gündemine taşıyan Tanal, şu soruları yöneltti:
"İl, ilçe ve köylerde yapılan düğünlerde, polis jandarma ve muhtarlıkların bulunduğu köylerde 14 ila 17 yaşları arasındaki kız çocuklarının imam nikahı yoluyla evlendirilmeleri hususu bilginizin dahilinde değil midir? Bu konulardan haberiniz var mı?
Ülke çapındaki tüm telefonlar dinlendiği halde, 14 yaşındaki kızların imam nikahı yoluyla evlendirilmesinde, Emniyetin haberdar olmadığını söylemek mümkün müdür?
İmam nikahını kıyan imamlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?
İmam nikahlı ve 14 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmeleriyle ilgili ne gibi bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?
Çocukları korumaya yönelik işlem yapmayan görevliler hakkında bir inceleme veya soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?
Küçük yaşta çocukların imam nikahlı evlilikleri engellemek için ne gibi bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz?
Küçük yaşta çocukların imam nikahlı olarak evlendirilmeleri bir insan hakları ihlali midir?
Küçük yaşta çocukların imam nikâhı ile evlendirilmeleri nedeniyle dini nikâhı kıyan ve suç işleyen şahıslar hakkında TCK ağır yaptırımlar ile ilgili caydırıcı bir değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz?
Çocukların 7 yaşında okula başlaması nedeni ile zorunlu eğitiminin; 12 yıl yapılması halinde bireyler bu sayede sizce daha donanımlı ve bilinçli bir şekilde yetişmiş olmayacak mı? Bu vesileyle çocuk yaşta evliliğin önüne geçilmiş olmayacak mı?
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması halinde, bu uygulamanın bilinçli bireyler oluşturacağı düşüncesi ile zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması hususunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler