Çorlu tren katliamı davasında görüntü alan avukat ifadeye çağrıldı

25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 300’den fazla kişinin de yaralandığı Çorlu tren katliamına ilişkin yürütülen davanın ilk duruşmasında, mahkeme salonuna giriş-çıkışların engellenmesini görüntüleyen ve sosyal medya hesabından paylaşan avukat Selvi Yüzbaşıoğlu ifadeye çağrıldı.

Yayınlanma: 18.07.2019 - 23:04
Abone Ol google-news

Çorlu tren faciasının ilk duruşmasında kalem memuru, mahkeme heyetinin talimatıyla duruşma öncesinde mahkeme salonunun kapılarını kilitlemiş ve salona giriş çıkışları engellemişti. Tren faciasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in kuzeni olan Yüzbaşoğlu, engellemeler esnasında mahkeme salonundan görüntü alarak sosyal medya hesabından paylaşmış ve “Çorlu Tren Katliamı’nın 1. duruşmasında, salona bir kısım müştekiler ve vekilleri alınmadı. Salonda bulunanların üzerine kapı kilitlendi. Salona girmek isteyen müştekiler ve vekilleri polislerce darp edildi. Mahkeme heyeti 1 yıldır beklenen duruşmadan çekilme kararı verdi” yazmıştı.

Yüzbaşıoğlu’nun bu paylaşımının ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Yüzbaşıoğlu’nun “Soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses veya görüntüleri yetkisiz olarak kayda almak veya nakletmek”le suçlandığı kaydedildi. 

Yüzbaşıoğlu, Twitter’den yaptığı açıklama “Böyle lüzumsuz işlerle uğraşacağınıza katliamı aydınlatmak için çaba harcayın. Onlarca kişi hayatını kaybetmişken failleri ortaya çıkarıp yargılamak yerine avukatlarla uğraşmak çok yakışmış kendilerine” ifadelerine yer verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler