Coşkulu kutlama

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yönetiminde, “Milli sınırlar içinde vatan, bölünmez bir bütündür, parçalanamaz” kararıyla Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin 100. yıldönümü, törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hatay’ın ana vatana katılmasının 80. yıldönümü de kutlandı.

Yayınlanma: 23.07.2019 - 20:55
Abone Ol google-news

Erzurum’daki ilk kutlama Havuzbaşı Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle yapıldı. Törene Vali Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı ve bazı milletvekilleri katıldı. Yürüyüş ve etkinliklerin yapıldığı kutlamalarda yurttaşlar Atatürk’ü canlandıran Metehan Şahiner’le selfie (özçekim) yapmak için birbiriyle yarıştı. Ardından etkinliğe katılan çok sayıda kişi, 3 kilometrelik Cumhuriyet Caddesi, Taşmağazalar, Kongre Caddesi’nden geçerek Erzurum Kongresi’nin imzalandığı tarihi binaya yürüdü. Buradaki törene ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Meclis Divanı üyeleri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı milletvekilleri, 100 yıl önceki kongreye katılan delegelerin yakınları, askeri, mülki erkân ve yurttaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesine çıkışının ilk adımının Erzurum Kongresi olduğunu söyledi. Şentop’un konuşmasının ardında Devlet Tiyatroları oyuncuları tarafından bu kez tarihi kongre canlandırıldı. Tiyatro oyuncuları tarihi kararların alındığı toplantıyı sahneledi.

Hatay’dan birlik mesajı
Hatay’ın ana vatana katılmasının 80. yıldönümü, dün törenle kutlandı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ümit Durmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Antakya Şehitliği’nde düzenlenen törende konuşan Vali Doğan, “Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Hatay halkının bağımsızlık tutkusuyla başlayan ve büyük bir inanç, sabır ve kararlılıkla süren mücadelesi, Büyük Önder Atatürk’ün, Hatay’ı ‘Şahsi meselemdir’ diyerek sahiplenişi ve bizzat yürüttüğü barışçıl ve akılcı politikasıyla zaferle sonuçlanmıştır” dedi. Doğan ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler