"Çözülmesi gereken bir numaralı konu..."

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Türkiye'nin çözmesi gereken bir numaralı konu, siyasi yolsuzluklardır'' dedi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.02.2010 - 09:36

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (BASİAD) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sanayinin dibe vurduğunu söyledi.

''Siyasi yolsuzlukların ülke ekonomisine büyük darbe vurduğunu'' kaydeden Şener, şöyle konuştu:
''Türkiye'nin çözmesi gereken bir numaralı konu, siyasi yolsuzluklardır. Bu siyasi yolsuzlukların olduğu ortamda ekonominin küresel rekabet gücü yüksek olmaz. Bir şahıs yatırım yapacak, mal üretecek, dünya ile rekabet edecek sonra yüzde 10 kazanacak. Onun üretim faaliyetinin ülkenin milli gelirine, refahına katkısı vardır. Diğer tarafta başka biri, siyaset ile dirsek temasına geçecek, büyük şehirlerin mücavir alanlarını kelepire kapatacak. Ondan sonra dirsek teması ile ballı bir imar düzenlemesi yaptıracak ve arkasından 70 sülalesine yetecek parayı kazanacak. Böyle bir ülke olduğunu farz edin, böyle bir şey yok da... Asla, iftira yapmayalım.''

Şener, yol inşaatlarında yolsuzluklar yapıldığını ileri sürerek, ''Yapılan işler ve hizmete bakın, 'O iş yapıldı, bu iş yapıldı' diye bakılıyor, değil mi? Öyle üzülüyorum ki işle, hizmetle ilgisi yok. Eğer birilerinin hırsızlık aşkı olmasaydı, bu ülkede tek bir kilometre yol yapılmazdı. Memleket bu halde'' görüşünü dile getirdi.

Türkiye'de şehirleşmenin sağlıksız geliştiğini, her tarafın beton yığını haline dönüştürüldüğünü ifade eden Şener, şunları kaydetti:
''Para bollaştı ve artık işin başındakilerin yakın sermayedarları da var. Onlar var olduğu için bütün mücavir alanlar önce kapatılıyor, sonra imar izni çıkıyor. Gecekonduların azalmasının sebebi, rantın, kelepir tarla kapatıp ballı imar yapmakta oluşudur. 'Dışarıdan bakanlar iyi hizmet ediyorlar' diyor. Hizmet için değil, niyetine göre amel edeceksin. Karşıdaki adamın niyeti ne? Neyi niçin yapıyor? Türkiye'de dürüst namuslu hem de işi gerektiği gibi yapan yöneticilere ihtiyaç var. Bürokrasi de siyaset de yeniden inşa edilmediği sürece her iş doğru yürümez. Onun için şu siyasi rantlar ortadan kalkmadığı sürece, kazanmanın tek yolunun çalışmak, üretmek ve rekabet etmek olduğunu insanlara göstermeden Türkiye küresel rekabette yükselemez.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler