Çukurca karayolu kapalı 7 gümrük memurundan haber yok

HAKKARİ-Çukurca karayolunun 12'nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi Mevkii ile Ağaçdibi Köyü arasındaki bölgede yola çok sayıda patlayıcı yerleştirildiğinin saptanması üzerine kapatılan yol henüz ulaşıma açılamadı.

Yayınlanma: 11.08.2015 - 10:38
Abone Ol google-news


Yüksekova'dan Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'a araçla gitmek üzere yola çıktıktan sonra kaybolan 7 gümrük memurundan henüz haber alınamadı.

Jandarma ekipleri, dün saat 08.00 sıralarında arama- tarama faaliyeti yaparken yola önceden döşenen iki mayın düzeneği PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile peş peşe patlatıldı. İki patlamada ölen ve yaralanan olmadı. Bunun üzerine güvenlik güçleri bölgede geniş önlem alıp, operasyon başlattı.

Bölgede patlatılmaya hazır başka mayın düzeneklerinin de bulunduğu gözönüne alınarak Hakkari-Çukurca karayolu araç giriş ve çıkışlarına kapatıldı ve jandarma bomba imha uzmanları patlayıcı düzeneklerini etkisiz hale getirmek için çalışma yaptı. Yetkililer, yolda yüklü miktarda patlayıcı tuzaklarının tespit edilmesi nedeniyle karayolunun trafiğe kapatıldığını, patlayıcıların imha edilmesinin ardından yolun tekrar ulaşıma açılacağını belirtti.

GÜMRÜK MEMURLARINDAN HALEN HABER YOK

Bu arada, dün Yüksekova'dan Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'ndaki görevlerine gitmek üzere dün sabah araçla yola çıkan 7 gümrük memurundan henüz haber alınamadı.

Hakkari-Çukurca karayolunda yol kesen PKK'lıların görevlileri kaçırdığı olasılığı üzerinde durulurken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler